resim
Okan Kocuk
Takım:Samsunspor
Mevki:Kaleci
Yaş:28
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 1346
    okan kocuk iyi bir kaleci ama galatasaray için değil. nedenini açıklayayım. kendisinin iyi oynadığı maçlar kalemizde çok pozisyon verdiğimiz maçlar. örneğin (bkz: 26 mart 2023 qarabağ fk galatasaray maçı) bu maçta rakip durdurak bilmeden atak yaptı. okan da üst üste kurtarışlar yaptıkça motive oldu. size neyi hatırlatıyor? bana hatırlattığı tek şey anadolu kulübü kalecilerinin bizim maçlardaki panter halleri gibi olması. biz atak üstüne atak yapıp öldürücü vuruş yapamadıkça rakip takımın kalecilerinin iyice motive olarak hayatlarının maçını oynaması durumu.

    maçların başlarında dikkat edin maça ısınana kadar okan hep hata yapıyor. topu rakibe veriyor, ayak altından kaçırıyor, yanlış çıkıyor, sektiriyor. istisnasız her maç başında yapıyor. bir de oyunu çok sıkıştırıyor, pas atana kadar ya da karar verene kadar zaman geçiriyor. sonunda ya dışarı ya da baskı altındaki oyuncuya oynuyor.

    biz başta bahsettiğim gibi sürekli pozisyon veren ve kalesinde sürekli tehlike olan bir takım değiliz. yani bazen bir iki tehlikeli top gelir ve o anda kalecilik konuşur. tıpkı muslera gibi atak gelmese bile konsantre kalmak önemli. okan kocuk bu tip bir kaleci değil. dediğim gibi iyi kaleci ama asla bizde as kaleci olmamalı. kendisine de takıma da haksızlık olur bu durum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın