resim
Yusuf Demir
Takım:FC Basel
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:20
Boy:1.71
Uyruk:Avusturya
  • 1015
    transfer edildiği gün dahil olmak üzere yanlış bir transferdir. zaten son saniye transferi olarak transfer edildi.bölgesinde yunus akgün,barış alper,kiralık morutan gibi oyuncular var. bu oyuncular yetmedi üzerine milot rashica sol açık olmasına rağmen orada iyi uyum gösterdi. üzerine yetmedi zaniolo'yu çektik. biz sağ açık pozisyonunu boşaltmadan orada 5 adet oynaması gereken adam transfer ettik.her şeyi geçtim, bu çocuk yabancı statüsünde sayılıyor. ne oynatabiliyorsun ne türkiye ligine başkasına adam akıllı kiralık verebiliyorsun.

    19 yaşında kendisine çok güzel bir bonservis ücreti verildi. bu sene olmaz ama belki 1-2 sene sonra belli bir potansiyele gelebilir. önemli olan bu çocuğun en az 10-15 maç arka arkaya oynamasıdır. onun sürekli oynayacağı yer galatasaray futbol takımı değildir. başka takıma kiralanıp, çok kötü performansta gösterebilir veya göstermeyebilir. bu tamamı ile riski yüksek bir yatırımdır.

    burada önemli olan bizim 6 milyon euro para vermemiz. yok uzun vadeli ödemeliymiş yok geleceğe yatırımmış.
    kendisinden 2 kat daha iyi 10-15 tane oyuncu sayabilir ve bulabilirdik. scout ekibi cidden ne işe yarıyor diye sormuyor değilim. ileride bir şans sana geri dönüşümü sağlayabilir ama bunun mantıksız bir transfer olduğuna tam fikir olalım. sağ açık bölgesini boşaltmadan bu tür bir oyuncuyu almak takım mühendisliği hatasıdır. keza kendisine verilen 6 milyon euro bizim çok büyük bir rakamdır. o paralara çok daha kaliteli ve kısa dönemde seni başarıya götürecek oyunculara hamle yapman daha mantıklıydı.

    bizim zaten elimizde geleceğe yatırım olarak gördüğümüz; yunus akgün, barış alper,morutan gibi oyuncular var. bir takımda özellikle tepeye oynayan takımlarda 4-5 tane genç ve potansiyelli oyuncu oynatamazsın. oynatırsan 21-22 sezonunun bir versiyonunu yaşarsın.

    gelelim olayın esas konusuna,bu transferi erden timur ve bu yönetim değil. başka biri yapsaydı şu an yedi ceddine herkes saydırıyor oluyordu.nasıl transferleri övüyorsak, yanlış olanları eleştirmeyi bilmeliyiz. yoksa diğer takımlardan farkımız olmaz.

    yusuf demir geldiği günden beri hatalı bir transfer görüntüsünde, ilerisi için çok çalışmalı ve kafa yapsını değiştirmezse elimizde patlaması mümkün bir transferdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın