• 879
    keramet sergio oliviera ve dries mertens’te sayılıyor ama halbuki olay lucas toreira. arkayı hem çok iyi süpürüyor hem de çok basit oynuyor, top defansla orta saha arasında bizde kalıyor ve sahipsiz topları topladığı için ani ataklar yemiyoruz.

    berkan’ın iyi niyetine çok koşmasına ve zaman zaman çok top kapmasına diyecek yok ama bu çocuk futbolu bilmiyor. iyi gittiğimiz maçlarda birkaç maç iyi performans çıkardı yine kredi tavan yaptı ama malesef kendisinin olduğu bir denklemde iyi bir orta saha örgüsünden bahsedemeyiz. çünkü pas şiddeti ve pozisyon bilgisi aşırı kötü.

    dediğim gibi oliviera’nın tarz alternatifsizliği ve mertens’in yokluğu asıl mesele değil. yoksa oliviera defans zaafiyeti yaratan çok güçsüz bir futbolcu. avrupa’da olduğumuz zaman zaten çok eleştirilir. mertens hepimizi gücü enerjisi ve temiz oyunuyla şaşırttı ama o da çok kısır çıktı. koskoca mertens kaç tane basit asisti ve golü yapamadı. yoksa yazın sergio’yla rekabete girecek tempolu bir pasör ve fizik olarak toparlamış zaniolo’yu asıl mevkisi forvet arkasına mertens’in yerine koymak çok basit ve doğru hamleler.

    bizim derdimiz sergio ve mertens kalite yokluğu değil dos denilen bölgede berkan’a güvenmek. toreira çok işe yarıyor herkesin defosunu örtüyor. adam robot süpürge gibi. o da enteresan bir karakter, psikolojisi dağınık yüksek istikrarı yok gibi. tam aynı tarzda bir yedeği olsa çok rahatlarız. sözleşmesine bir yıl kalmış trabzonsporlu siopis bile çok iş görür. çok hafif paraya kıyarım desen; brezilya liginde pablo maia diye bir genç var o da olur. sonuç olarak aynı tipolojiden bir ön-libero iyi oynumuzun devam etmesini sağlar.

    sergio çok iyi allah zeval vermesin başka onun gibi yok, mertens yok ondan böyle kötü oynuyoruz sanrıları doğru teşhis değil diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın