• 65
    2022-2023 sezonunda tam tersi istikamete dönerek, hakemler tarafından uygulanan ve galatasaray'ı aldatmaya yönelik hareket olarak güncellenmiş tanımlama.

    doğarken bile suni doğum sancısıyla aldatılarak dünyaya geldim ben. sonra meme diye emzik verilerek, uçak geçiyor deyip ağzıma yemek sokularak, iğneci geliyor diye susturularak devam etti benim aldatılma hikayem. nereden bilebilirdim; bunun bir başlangıç olduğunu ve hayatımın geri kalanında bana yaşatılacak olan tüm aldatmaların bunlar kadar masum olamayacağını.

    benim şu yaşıma kadar aldatılmadığım alan ve sektör kalmadı. okulda aldatıldım, sokakta aldatıldım, alışverişte aldatıldım, iş hayatında aldatıldım, sosyal yaşamımda aldatıldım, ticarette aldatıldım. aşık ol dediler oldum, orada da aldatıldım. babama sığındım o da gelişine yapıştırdı. babanın bütününden hayır görmediğimiz yerde, amca baba yarısıdır ona güven diyenler de aldattı. üçerli beşerli gruplayıp öbekler halinde aldatıldım. bölüştürmeye gerek duyulmadan kitlesel halde aldatıldım.

    dizide aldatıldım, yarışma proğramı izlerken aldatıldım, haber izleyeyim dedim, haberlerde de aldatıldım. aldatılmamak için dört duvar arasında yalnızlığa mahkum edeyim dedim kendimi, deli dediler bana. neymiş beynim bana oyun oynuyormuş, aldatıyormuş beni. ilaç kullanmam gerektiğini söyleyip, aldatmayı öğrenemeyen birini baskılayarak aldattılar beni.

    bu hikaye benim hikayem değil. bu hikaye aldatmayı öğrenemeyen azınlığın hikayesi. hayatta kalmak için aldatman lazım öğretisini reddedenlerin hikayesi.

    hayatta aldatılmanın her türlüsünü tecrübe etmiş insanların gözünün içine baka baka, arsızca, fütursuzca karşımıza geçilmiş algı yapıldı dün akşam.

    ilmek ilmek, ince işlicikle işlenmiş aldatma teşebbüslerinden de, bu oyunun aktörlerinden de tiksindim. ulan yaşamak diye bir şey var, sayenizde onu bile beceremiyoruz.

    aldatma sanatını hakkıyla icra edenler, azrail'i nasıl aldatacak çok merak ediyorum.

    (bkz: 19 mart 2023 alanyaspor fenerbahçe maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın