• 23
    hafta sonu 4 tane basketbol maçı izledim. bu maçlar sırasıyla gaziantep-karşıyaka, tofaş-galatasaray, fenerbahçe-beşiktaş ve anadolu efes-büyükçekmece maçlarıydı. bu 4 maçın 3'ünde skora etki edecek bariz hatalar vardı, sadece fenerbahçe-beşiktaş maçı diğerlerine göre normaldi.

    --> gaziantep-karşıyaka maçında hakemler 63 tane faul çaldılar. karşıyaka 38 kez, gazientep ise 29 kez serbest atış kullanmış. basit bir karşılaştırma yapmanız için bizim tofaş ile oynadığımız maçta 2 takım toplam 20 kez çizgiye geldi. hakemler sadece fazla faul çalmadı aynı zamanda yanlış fauller çaldı. gaziantep bizim küme düşme hattında rakiplerimizden biri ama adamlara yapılanlar beni bile çıldırttı. en rezil kararları ise bu: https://twitter.com/...101713889918977?s=20

    --> galatasarayi ile tofaş arasında oynanan maçta ise hakemler son periyot tek taraflı sertliğe izin verdiler. tofaş da bu durumdan faydalanıp 16-17 sayılık farkı kısa sürede tek hanelere indirdi. asıl skandal fark tek hanelere indikten sonra başlıyor. daron russell bir top kaybı yaptı ve topu milton doyle aldı, daha doğrusu alamadı; ayağı kaydı düştü. hakemler ise kendi kendine düşen adam için bize sportmenlik dışı faul çaldılar. koç pistiolis itiraz etti, hakemler 10 saniye izledikten sonra sportmenlik dışını iptal etti ve normal faul çaldı. ayağı kayıp düşen adam faul verdikleri yetmezmiş gibi bizim faul hakkımız dolmuşken adamlara 2 serbest atış attırmadılar. kısacası yaptıkları hatayı başka bir hata ile kapattılar.

    --> anadolu efes-büyükçekmece maçı ise şaibeli bir game winner ile bitti. maçın bitimine son 6.4 saniye kala efes 1 sayı farkla öndeydi ve büyükçekmece topu efes'in yarı sahasının kenarından başlatıyordu. topu alan ve maçı kazandıran crawford 6.4 saniyede 2 tane bariz steps yaptı. hakemler ise sptepsleri çalmadı ve maçı büyükçekmece'ye verdi. ilgili pozisyon: https://twitter.com/...459425827905536?s=20

    bunlar ligin sadece 1 haftasının 3 maçında olan bariz hatalar. bu hakemler alt liglerden bgl'ye kadar hep böyle. başlarında recep ankaralı, ankaralı'nın yardımcısı engin kennerman ve üyeleri arasında da mehmet keseratar, rüştü nuran gibi isimler varken de düzeleceklerini sanmıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın