resim
Alexandru Cicâldău
Takım:Galatasaray
Mevki:On Numara
Yaş:26
Boy:1.78
Uyruk:Romanya
  • 1956
    romanya'dan türkiye'ye, türkiye'den de birleşik arap emirlikleri takımlarından birine kiralık giden futbolcumuz.

    şimdi her şeyden önce geçen sezon* kimin kötü olduğuna karar verelim. berkan kötüyse taylan'ı niye eleştirdik? taylan kötüyse berkan'a neden söylendik? ikisi de kötüyse cicaldau'ya neden sövdük? üçü kötüyse morutan'a niye katlanamadık? yahu tamam hadi dördü birlikte kötü çıksın diyelim, mohamed'e neden katlanamadık? halil'i neden ıslıkladık?
    yani 6-8 numaralarımızdan biri bile kötüyse diğerine ekstra iş düşmez mi? ekstra işi yapanı neden ıslıkladık?
    6 ve 8 numaramız kötüyse on numaramız nasıl işini yapabilsin?
    üçü kötü olursa top nasıl kanada gelsin?
    hepsi kötü olursa forvete neden kızdık?

    bence olayları basite indirgeyip ezbere eleştirmek yerine işin köküne inmemiz gerekiyor. geçen sezon formsuz ve uyumsuz bir kadro kurduğumuz için birçok kişiden bekleneni alamadık. mesela geçen sezon deli gibi eleştirdiğimiz berkan kutlu, bu sezon çok iyi bir alternatif olmuş durumda. bakın ilk 11 demiyorum çünkü sana ne vereceğini bildiğin iyi bir yedekte önemlidir. mohamed mesela icardi'nin arkasında bekleseydi gayet de verim alabilirdik. aynı şekilde oliveira'nın olmadığı senaryoda yerine cicaldau'yu atmak mantıklı olabilirdi. takımımız bu sene kaliteli futbolculardan kurulu olduğu için, onlardan da tatmin edici bir futbol izleyebilirdik.

    geçen sezon kendisi için verdiğimiz 6 milyon euro bonservis bedeli baya baya uçuktu lakin bu sezon kadromuzda olsun isterdim çünkü oliveira'nın yedeği yok. oliveira yerine yıllık 2 m euro verdiğimiz mata'yı oyuna sokuyoruz ama adam yürümekten bile aciz. hadi tüm bunları geç, madem cica'yı kiralık göndereceğiz, bu takım neden birleşik arap emirliklerinden bir takım oldu ki? orada kim gelişebilir? tamam, iyi süre alıyor ama futbol kültürünün olmadığı bir yerde düzenli oynaması neye yarayacak?

    bu sezon şampiyon olursak, seneye şampiyonlar ligi faktörüyle birlikte birçok kaliteli futbolcu alınacağından dolayı cica'nın bizde kalma ihtimali neredeyse sıfır. bu sezon arap ligi takımlarından birine göndererek az olan piyasasını mahvetmek yerine, alternatiflerimiz arasında yer alsaydı en azından 2'ye veya 3'e satma olasılığımız olabilirdi.

    neyse fazla düşünmek yerine olan oldu demek en mantıklısı çünkü işin içinden çıkılmıyor.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın