• 20
    mevcut mhk başkanının istifasını istemeye yönelik hashtag ifadesidir.

    burda asıl olay pozisyonun kırmızı kart olup olmaması değil, mhk başkanının trio'nun yorumcularına farklı bir açıdan var görüntüsünü iletmesi, özetteki görüntünün değiştirilmesini istemesidir. yani yayıncı kuruluşun "galatasaray aleyhine yapılan bir hakem hatası" olmadığını göstermesini istemesidir. yani bu kişi kamuoyundaki algıyı istediği gibi yönlendirebilecek konumdadır.

    kaldı ki kasımpaşa maçındaki* pozisyonda donk aşile basamasa da ayağını o şekilde konumlandırarak zaniolo'nun baldır kısmına darbe vuruyor. top ile alakası olmayan bir oyuncuya taban ile o hamleyi yapmak art niyet gerektirir. aşiline basamasa da basmaya geliyor donk. ve bir darbesi var. yani lale orta'nın paylaştığı pozisyon yine kırmızı kart. ama söylediğim gibi pozisyonun kırmızı kart olup olmamasının bir önemi de yok.

    bir mhk başkanı nasıl olur da yayıncı kuruluşun hangi pozisyonu yayınlayıp hangi pozisyonu yayınlamayacağına karışabilir? nasıl olur da yayıncı kuruluştaki yorumcuların hangi pozisyonu nasıl yorumlaması gerektiğine karışabilir? bu pozisyonda haklı bile olsa (ki asla haklı değil tekrar söylüyorum), başka bir gün haksız olacağı bir pozisyona karışmayacağını nerden bilebileceğiz, nasıl güvenebileceğiz? keza konyaspor maçında* rakibin verilmeyen kırmızı kartı ve penaltı pozisyonumuzda hiçbirimiz ne hakeme ne de var'a güvenemedik, güvenemeyiz. belki de lale orta, var'daki hakemlere bağlandı ve pozisyonu farklı yorumlattırıp kırmızı kartı engelledi, nerden bileceğiz?

    lale orta kamuoyu nezdinde güvenini kaybetmiştir. istifa ettirilmeli ve acilen görevinden alınmalıdır. kendisinin olduğu bir ligde hiçbir hakem ve hiçbir sistem güvenilir değildir. istifasını istemekte de hiçbir abartı yoktur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın