• 5
    zaferinin ardından 108 yıl geçmiş, anafartalar kahramanı sarı komutan sayesinde kendi geçilememiş güzide şehrimiz. çanakkale savaşında savaşan ve bir koluyla bir ayağını kaybeden fransız general ülkesine döndükten sonra şunları anlatmıştır:

    --- alıntı ---
    fransızlar, türkler gibi mert bir millet ile savaştığınız için gurur duyabilirsiniz. hiçbir zaman unutmam. savaş sahasında savaş bitmişti ve biz de yaralıların arasında dolaşıyorduk. türk ve fransız askerleri de az önce süngüye girmiş ve ağır darbeler almışlardı. yerde bir fransız askeri yatıyordu, bir türk askeri de kendi gömleğini yırtmış ve fransız askerin kanlarını temizliyordu.

    neden öldürmek istediğiniz askerlere yardım ediyorsunuz diye sorduğumda şu yanıtı aldım 'yaralandığı zaman cebinden yaşlı bir kadının resmini çıkardı. herhalde annesidir diye düşündüm ve benim kimsem yoktu. istedim ki bari o onu bekleyen annesinin yanına sağ salim dönsün.' o sırada gördüm ki o türk asker de yaralıydı ve bu durumdayken fransız askerine yardım etmeyi seçmişti. sonrasında ise ikisi de öldüler. türk askeri eğer o fransız askerine yardım etmek için zaman kaybetmeseydi belki de kurtulabilirdi. bu olay beni derinden yaralamıştı.
    --- alıntı ---

    mustafa kemal atatürk başta olmak üzere şehitlerimize allah'tan rahmet diliyorum...
App Store'dan indirin Google Play'den alın