resim
Juan Manuel Mata García
Takım:Western Sydney
Mevki:On Numara
Yaş:36
Boy:1.70
Uyruk:İspanya
  • 816
    fiziksel olarak bitik durumda olduğunun ben de farkındayım herkes gibi fakat sorun şu ki mertens'in arkasında sergio oliveira hariç bir tane bile oyun kurucu futbolcu yok. fm'de bile 10 numara veya kanat pozisyonunun rolleri içinde ofansif oyun kurucu vardır. eğer oyunda bile siz tüm forvet arkasındaki üçlünüzü kanat forvet vs. yaparsanız verim alamazsınız çünkü bir top dağıtıcıya ihtiyac vardır.

    icardi, kerem, rashica, zaniolo bu adamların hepsinin ortak noktası savunma arkasına attığı koşular. hocanın sürekli kendisine dönmesinin nedeni bu koşulara o pası atacak başka bir adamın olmaması. bugün nitekim ölü hali bile iki asist yapabilirdi. birinde dubois ters ayaklı olmanın verdiği dezavantajla çok kötü bir kontrolle pozisyonu öldürdü, diğerinde de icardi ofsaytta olduğunu sanarak önünden geçen topu bıraktı.

    sizin forvetiniz, kanat forvetleriniz hepsi koşucu oyuncuysa mutlaka saf bir oyun kurucuya ihtiyacınız vardır. topu ikinci bölgede alıp, minik dönüşlerle kendisine alan açıp 3. bölgedeki aksiyon alanlarına isabetli şekilde o topu atan biri mutlaka şart özellikle bizim takımdaki oyuncu profillerini düşününce. bence de şu haliyle asla oyuna girmemeli ve sergio ihtiyac halinde 10 numaraya geçmelidir mertens yokken ama hocanın hangi mantıkla oyuna aldığını anlayabiliyorum.

    umarım mertens bir an önce döner ve kendisine çok ihtiyacımız olmadan sezonu kapatıp şampiyon oluruz ve kendisini hep iyi hatırlarız.

    (bkz: 17 mart 2023 konyaspor galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın