resim
Ryan Henk Donk
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.92
Uyruk:Surinam
  • 4172
    kendisine, onu pek tanıyamamış bir güruh tarafından çok komik gerekçelerle saldırılan, sevdiğim eski oyuncumuz.

    arkadaşlar, sizin için donk'un performansı dün sürpriz olduysa sürprizi açıklayayım, donk hep böyle bir oyuncuydu. şimdi belki neden birçok maçta ezeli rakiplerin bu adamdan şikayet ettiğini oyundan atılması gerektiğini tekrarladıklarını anlamışsınızdır. örneğin 15 nisan 2018 galatasaray başakşehir maçında ilk yarı boyunca emre belözoğlu ile uğraşmış, hatta aynı pozisyonda önce emre'yi ekarte etmiş sonra o maçta başakşehir forması giyen arda turan'ın bileğine basmıştı net olarak. o gün var olsaydı, hakemin halil umut meler olduğunu da düşünürsek şampiyonluk maçında 10 kişi kalacaktık henüz 30. dakikada. ha peki biz bunu o gün eleştirdik mi? hayır, hatta çok hoşumuza gitti, zira donk büyük maçlarda, derbilerde, misal 23 şubat 2020 fenerbahçe galatasaray maçında soğukkanlı kalmak bir yana maçın atmosferi ile oynamak için rakiple akıl oyunlarına girebilen tek oyuncumuzdu. özellikle felipe melo gittikten sonra böyle bir oyuncuyu çok aradık ve donk bunu yansıtabilen ender oyunculardandı. maçın psikolojisini elinde tutuyordu. hadi bizi geçtim, ilk kasımpaşa döneminde, beşiktaş maçında eline top alıp maçın oynandığı topu vuran adam yahu bu.

    bunun dışında donk'un, igor tudor tarafından tamamen kenara itilmişken, fatih hocanın öngörüsü ile tekrar kadroya girip adeta joker olduğunu unutmayalım. bu adam stoperse stoper, orta saha ise orta saha ve hatta forvet ise forvet oldu, bize kazandırdığı puanlar ortada ve özellikle 2017-18 şampiyonluğunda sezonun oyuncusu adayı 3 tane ise bir tanesi donk'tu, yani oyun açısından da bize muazzam katkılar verdi.

    dünkü maça gelince, hepimiz gördük ki nicolo zaniolo, bir ergün penbe değil. o da rakiple uğraşıyor, hakemi eline almak istiyor, hafif arızalı bir tip ki zaten psikolojik olarak son birkaç yılı çok iyi geçirmediği ortada, ancak bu tarafı düzelse bile size kötü bir haber vereyim, hakemlerle problem yaşayacak. bu demek değil ki dün donk ile arasında yaşananlar onun sorumluluğudur, tabii ki hayır ama bunlar, maçta, saha içi performanstan başka şeylere de odaklanan her 2 oyuncunun arasında geçen hadiselerdir. kimse kusura bakmasın, zaniolo oyuncumuzdur, hoşgelmiştir, geldiğine de dün bize 3 puan kazandırmasına da minnettarız ama birbirlerine 2-3 "body-check" yaptılar diye bize büyük hizmetler vermiş ve dünkü yaptıklarını bizde oynarken sürekli yapan ve o zamanlar herkesin memnun olduğu eski oyuncumuza da lanet okuyacak değiliz, o kadar da değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın