resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 3634
    yardım yapmadı paylaşım yapmadı diye tıpkı starbuck gibi, tıpkı netflix gibi ülke insanının suni öfkesine ve komik bir lince maruz kalan yaşayan efsane.

    senin ülkende bir afet meydana geldiğinde oraya yardım götürmesi gereken kuruluşlar mevcuttur ve hgepsi senin cebinden alınan para ile finanse edilir. onlara bu kadar öfke gösteremeyip de bu ülkede sattığı her ürünün vergilendiren ve bu anlamda türk esfanların çoğundan daha ahlaklı bir ticaret hayatı sürdüren starbucks'a, netflix'e öfke kusmak tam da 21. yüzyıl internet kültüründeki absürtlüklere yaraşır bir işti. mesele twit atmaksa ilk günden sallardı bir twit starbucks 1 milyon dolar bağışladım derdi, koyar mı starbucks'a 1 milyon dolar? bu adamların mobil uygulamalarındaki milyonlarca müşterisisninb hesaplarında kalan küsuratlar zaten 1 milyon dolardan fazladır.

    ama benim için daha kötü bir şey var; daha acı... paylaşım yapmayan ronaldo, starbucks, netflix kötü; yere çıplak ayakla basan çocuğa naylon bir çizme giydirip de bunu 10 dakika öncesinden kameraya çekip her yerde paylaşan insanlar iyi insan, vicdanlı insan öyle mi?

    starbucks benim çok da sevdiğim bir marka değil bu arada, kahveden baya anlarım hatta iddia ediyorum kendi şehrimde kahveyi benden daha iyi bilen 10 adam daha çıkmaz ve starbucks kahvesi gayet kötü bir kahvedir. buna rağmen şu deprem sürecinde yediği haksız linç sonucu ciddi sempatimi kazandı adamlar ki fiyat performans olarak zaten uygun fiyatlı bir kahveci starbucks.

    deprem yardımı herkesin bütçesi uyarınca kişisel şovuna, reklamına dönüştü. bu anlamda sessiz sedasız yardımını yapan ronaldo'ya teşekkür ediyorum ve tekrar belirtiyorum, yapmasa da olurdu. 80 milyondan vergi toplayan devlet, bir futbolcunun yapacağı yardımdan çok daha ötesini yapmak zorunda zaten, ronaldo'nun yardımının denizde bir bardak su olması lazım en fazla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın