• 423
    öncelikle yabancı sınırı ve lig'deki takım sayısı konusunda uzun yıllar istikrarlı olması gereken lig.

    şu gün 2026-27 sezonu yabancı sınırının belli olması gerekiyor. kaldı ki biz önümüzdeki sezon ne olacağını kestiremiyoruz. diğer bir konu yabancı kontenjanı 14'se ilk 11'de sınırsız olmalı. yabancı kontenjanı 12 ise yine ilk 11'de sınırsız olmalı. yani 8+6 gibi 9+5 gibi sınırlar hem saçma hem odak kaybı.

    örnek yabancı kuralı:
    21 yaş üstü en fazla 24 futbolcu kayıt edilebilir. 21 yaş altı kayıt edilmeden her maçta forma giyebilir. en fazla 12 yabancı oyuncu kayıt edilir. ilk 11'de sınır yok.

    -
    -

    lig'deki takım sayısı 18'in üstüne çıkmamalı. pandemi dönemi derken yıllardır 21 takım, 20 takımla kalite daha da düştü. 16 takım bile olur diyeceğim ama 80.000.000+ türkiye nüfus rakamından utandığım için 18 takım ideal diyelim.

    federasyon, pfdk, hakemler ve yayıncı kuruluş faktörlerinin en azından temel seviyede güvenini sağlaması gerekiyor. ve bu kurumlar liyakat esasıyla, kurumsal yönetildiğini kamuya hissettirmeli. bu güven aslında en tepeden başlaması gerek. yıllardır çok gerideyiz.

    bir diğer konu anadolu kulüpleri ve belediye ilişkileri futbolun gelişmesini engellemekle kalmıyor üstüne zarar veriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın