resim
Berkan İsmail Kutlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:26
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 2050
    türk spor kültüründe herkesin istisnasız yaptığı bir hata vardır. sporcudan kendi özellikleri dışında bir konseptte beklenti istemek. basketbolda da var bu, futbolda da. mesela biz taylan antalyalı'yı eski oynadığı rollerden hep farklı yerlerde oynattık. performansı düştü. emre kılınç'tan, emre akbaba'dan her maç skor yapmasını istedik. yapamadılar. basketbolda bazen göksenin'den fazla şey istiyoruz. yapamayınca da kızıyoruz. berkan'dan da böyle bir beklentimiz vardı.

    berkan alanyaspor'da skor yönü de olan bir oyuncuydu. ama berkan alanya'nın sistemi içinde bu özelliği taşımıştı. bir futbolcu takım değiştirince özellikleri değişmez elbette. ama bambaşka bir sisteme girince yapmamız gereken o oyuncuyu kendi sistemimize adapte etmek değil, o oyuncuyu kendi sistemimizde en iyi nasıl kullanırız ona karar vermek ve özelliklerine göre bir rol vermektir. berkan neden şu an iyi görünüyor, çünkü ondan yapamayacağı şeyler istemiyor okan buruk. hem görev olarak istemiyor, hem de sorumluluk olarak. ne oluyor o zaman, oyuncunun performansı artıyor.

    bir anadolu takımından gelip galatasaray formasını ilk kez giyen bir türk futbolcu ilk sezonunda başarısız bir sezon geçirirse bunun yarattığı psikolojik travma çok ağır oluyor. biz taraftarlar da bazen haklı bazen de haksız olarak hunharca eleştiriyoruz. bunun altından kalkmak çok zor futbolcular için. berkan bunu okan buruk ile başardığı için onunla gurur duyuyorum. ve bir futbolcuyu kaybetmek, onu kazanmaktan yüz kat daha kolaydır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın