resim
Arsen Zakharyan
Takım:Sociedad
Mevki:On Numara
Yaş:20
Boy:1.83
Uyruk:Rusya
  • 195
    uzayan transfer söylentisinin öznesi olan futbolcu.

    kapalı kapılar ardında etnik kaygıları sebebiyle değerlendirme yapıp teklifimizi reddetseydiler problem değildi ama ailesinin basına defalarca bunu vurgulayarak demeç vermeleri tat kaçırmıştır. direkt transfer olsaydı burada ufak bir koyu milliyetçi kesim tarafından sosyal medyada 1-2 cılız embesilce yorum görürdük belki etnik kökenleriyle alakalı fakat bu saatten sonra transferi gerçekleşirse bu konunun özellikle kaşınacağını ve kendini gazeteci/muhabir sanan kışkırtma odaklı insanların hem futbolcuya hem ailesinin bununla ilgili rahatsız edici soru/yorum yönelteceğini düşünüyorum. bir yandan da ailesine durmadan ermeni basını yüklenecektir. bu süreci yönetmek bizim için gerçekten çok zor hale gelecektir.

    futbolculuğu ve geleceği hakkında çok güzel yorumlar olmasına rağmen ben bu birlikteliğin mutluluk getirmeyeceğini düşünmeye başladım. zaten transfer süreci de zora girmiş görünüyor. transfer olacaksa da olmayacaksa da futbolcunun futbolculuğu hakkında konuşulduğunu görmek isterim. eğer ki etnik kaygıları varsa biz bunları silebilmek için bir sınav vermemeliyiz. bize karşı ön yargılı olarak geleceği bir senaryoda daha 19 yaşında, düşünceleri/fikirleri/duyguları tam olarak olgunlaşmamış bir gencin olumsuz etkilenebilmesi son derece doğal olacaktır.

    ne yazık ki bu kadar kelime kullanarak yazmış olduğum bu entry'de futbol namına değindiğim şeyler yüzde biri bile değil yazının. milliyetçiliği atatürk'ün bize öğrettiği haliyle benimsemeye çalışan biri olarak, dünya üzerindeki tüm etnik milliyetçiliği lanetliyorum bu vesileyle. her ülke insanını komşusuna düşman etmeye çalışmaktan başka da bir şeye yaradıklarını görmedim. her insanı bir birey olarak göremeyen, onu değerlendirmeye yöresinden başlayan insanlar sosyal gelişimini tamamlayamamıştır bana göre. bu bizde de olsa aynı, başka ülkelerde de olsa aynı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın