• 113
    türkiye'deki kulüplerin vergi borçlarını silerek, kredi borçlarını erteleyerek onlara iyilik yapan iktidar partisi. bu iyiliğin ne tür bir iyilik olduğunu ise the godfather filmini izleyenler iyi anlayacaktır. bu parti borçları tahsil etmeyerek bu kulüpleri tabir-i caizse testislerinden sıkı sıkıya tutuyor, tutuyor ki ihtiyaç duyduğunda her istediğini yaptırabilsin. bir nevi onları kendine bağlı birimler haline getiriyor. bu da transfer çılgınlığıyla kasıp kavrulan ülke futbolunu takip eden herkesin işine geldiği için kimse itiraz etmiyor. ta ki iktidar yaptığı iyiliğin karşılığını isteyene kadar.

    normal ülkelerde devleti yöneten sivil irade ne yapar? günü gününe vergisini toplar, varsa borcun tahsil edilmesi hususunda yaptırım uygular. vergi kaçıran varsa cezalandırır, bunu yapan kulübü küme düşürür vs.

    mafya ne yapar? borcu tahsil etmek için ya şiddete başvurur ya da borcu affettiğini söyler ki vakti geldiğinde borç sahibine reddedemeyeceği bir teklif yapsın. borç sahibini kendine biat eder hale getirir.

    malum partinin hangisine daha yakın bir stili olduğu sizin takdiriniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın