• 25
    testin son gününü takip edemeyecek olsam da yerli yabancı analizleri biraz derleyip toplayıp paylaşmak istedim.

    ferrari'nin gün boyu yarış temposu ve araç ayar aralıklarına çalıştığı hem pilotların açıklamalarından hem de gözlemlerden anlaşılıyor. geçen sene sıralama turlarında oldukça başarılı bir araç olmalarına rağmen yarış temposunda bir türlü red bull'a ayak uyduramamışlardı. bunda lastik idare problemi başı çekiyordu. bir de motor dayanıklılık sorunları sebebiyle güç kısma durumu olduğu için yarışlarda tur başına oldukça yüksek kayıp yaşıyorlardı. motor konusunda durumu yarışlarda göreceğiz ama lastik kullanımı konusunda her şey çözülmüş gibi olumlu bir hava da yok açıkçası. haftaya yarış hafta sonunda göreceğiz bunları.

    red bull herkesin ortak görüşü olarak en önde görünüyor. verstappen araçta çok rahat olduğunu ve istediği her şeyi yapabildiğini söyledi ki bu bence bazı işaretleri de bizlere gösteriyor. geçen sene yavaş virajların çıkışlarında ferrari red bull'a oranla çok daha avantajlıydı. bunda motor teknolojisinin de etkisi var fakat araç ağırlık dezavantajı da red bull'u kısıtlıyordu. bu sene oradaki fark azalacaktır. red bull'un güçlü olduğu taraflardaki farkı ise rakiplerinin azaltması gerekecek.

    mercedes, hakkında en çok spekülasyon yapılan ve herkesin meraklı gözlerle neler olup bittiğini anlamaya çalıştığı takım. geçen seneye göre büyük bir adım attıkları konuşulsa da takımda bir hayal kırıklığı havası var. dün hidrolik sorunu yaşayarak günü erken kapattılar. ama takımı esas endişelendiren nokta ön tarafta yaşadıkları yere basma kuvveti kaybı. bunun sebebini anlayamadıklarını ve ayarlar arasında kaybolduklarını söyledi toto wolf. lastiklerde aşırı ısınma sorunu da dile getiriliyor. pilotlar ve mühendislerle bir toplantı yaptılar, fotoğrafı da sosyal medyaya yansıdı. her ne kadar bir sis bulutu olsa da ortada, işlerin planlandığı gibi gitmediği ortada. bugün için oldukça yoğun bir test programı hazırladıkları da söyleniyor.

    aston martin genel olarak 4. en iyi takım olarak görülüyor. bununla birlikte mercedes eğer geçen seneki gibi kötü bir giriş yaparsa ilk üçte kendine yer bulabileceğinden bahsediliyor. stroll'ün sakatlığı sebebiyle ilk yarışı kaçırması yüksek ihtimal. alonso ise harika sürüşler gerçekleştirdi. takım eğer yine kendi mekanikerleriyle kendi aracına hasar vermezse bugün de dikkat çekeceklerini düşünüyorum.

    testlerin en büyük hayal kırıklığı mclaren. aracın aerodinamisinin beklendiği gibi çalışmadığı ve yüksek sürüklenme problemi yaşadığı yorumları yapılıyor. güncelleme olmadan çözülebilecek gibi durmuyor sorunları.

    bugün hızlı tur dereceleri göreceğimizi, geçen seneki pole pozisyonu derecesini geçen pilotlar olacağını düşünüyorum.

    gelişmeleri takip ettiğim kaynakları da şöyle bırakayım:
    tr.motorsport.com
    twitter.com/firatkeskinf1
    twitter.com/albertfabrega
    twitter.com/vetteleclerc
    twitter.com/fanaticsferrari
    twitter.com/kemalsengulll
    twitter.com/tgruener
App Store'dan indirin Google Play'den alın