• 15
    2. gün sabah seansı sona erdi.

    genel görüş hala benzer. ufak tefek haberler, yorumlar üzerinden performans çıkarımı yapmaya çalışıyoruz.

    carlos sainz jr ile ferrari sabah seansını zirvede tamamladı. bu turu atarken hemen herkeste olduğu c3 hamur takılı olduğunu hatırlatalım. bilmeyenler için 1'den 5'e kadar numaralandırılan 5 farklı lastik hamuru var. c1 en sert lastik, dayanımı yüksek fakat yol tutuşu düşük. c5 en yumuşak lastik, kısa ömürlü ama çok daha yüksek performans veriyor. pistten piste pirelli tarafından belirlenen 3 farklı hamur takımların seçim yapabileceği şekilde haftasonuna götürülüyor ve strateji gereği bu üç hamuru haftas onu boyunca belli sayılarda kullanıyor takımlar. 1.5 günü geride kalan test süresince takımların ağırlıklı olarak c3 tercih ettiğini görüyoruz. bu sebeple elde edilen dereceleri takımların yapabileceğinin maksimumu gibi değerlendirmemek gerekir.

    ferrari 70 turla ortalama bir yarış mesafesini geride bıraktı. bir problem yaşamamış olmasına rağmen hala daha fabrika verileriyle pist üstü verilerini karşılaştırmak için sık ayar değişikliklerine gittiler. sabah leclerc'in verdiği demeçte "normalde yarış hafta sonunda gitmeyeceğimiz kadar ekstrem ayarlar seçip bunların sonuçlarını görmek istedik" gibi açıklaması olmuştu. program benzer şekilde devam ediyor gibi görünüyor. zıplama sorunu da bu ekstrem ayar seçimleri sebebiyle yaşanmış olabilir deniyor.

    red bull'da sergio perez istikrarlı sürüşler gerçekleştirdi. hala en güçlü görünen araç red bull.

    mercedes sürekli ağır araçla sürüşler gerçekleştiriyor. tabanda ve araç yüksekliğinde birkaç değişiklik yapıp sonuçlarını karşılaştırdıklarını gördük. hız konusunda sınırlarını görmek için test döneminin sonunu bekleyecekler gibi duruyor. söylentiler mercedes'in istikrarlı ve güçlü göründüğü. zirve için yeterli mi? bunu henüz kimse bilmiyor.

    williams oldukça dayanıklı bir görünüm sergiliyor. çaylak pilotları 74 turu tamamladı. c4 lastik kullanarak carlos sainz jr'a çok yakın bir derece elde ederek 0.063 saniye farkla ikinci tamamladı. takım programını eksiksiz ve sorunsuz şekilde devam ettiriyor. aston martin ile birlikte testlerin şimdiye kadar dikkat çeken b ligi takımlarından biri.

    akşam seansının başlamasına bir saatten az bir süre var. takımların önünde 1.5 günlük bir süre kaldı. ellerini ne kadar açacaklarını göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın