• 7
    bugün sezon öncesi testlerin ikinci günü. ilk günü geride bıraktığımızda biz dışarıdan bakan meraklı izleyicilerin aslında eline pek de bir şey geçmediğini söylemek gerek. takımlar ne tek tur performanslarına odaklandılar ne de tam anlamıyla bir yarış simülasyonu yaptılar. kısa sekanslarla araçlarını tanımaya ve hangi ayar aralığında aracın nasıl davrandığını anlamaya odaklandılar genel olarak.

    scuderia ferrari sabah seansına calos sainz jr, akşam seansına charles leclerc ile katıldı. aracın tümseklerde çok sekmesinden şikayetçiydi pilotlar genel olarak. sık sık pite girerek değişiklik yaptılar. bu zıplama konusu bence çözmeleri gereken ilk problem olacak. aracın dengesini henüz oturtabilmiş değiller. takımın yarın yeni bir taban deneyeceği söyleniyor. leclerc aracın drs sistemi konusunda biraz şikayetçiydi, arka kanadı değiştirmek zorunda kaldı takım. ufak tefek problemlerle uğraşmış olsalar da ferrari adına mekanik anlamda sorunsuz bir ilk gündü.

    red bull racing kesinlikle çok güçlü görünüyor. max verstappen tüm gün kendi başına sürdü aracı. hiçbir problem yaşamadılar. günü de ilk sırada tamamladılar ama bu anlamı olan bir derece değil bunun altını çizmek lazım. geçen seneki pole derecesinden oldukça yavaştı. takımlar boş depoyla sıralama moduna henüz geçmediler. hatta hiçbir takım en yumuşak lastik setini denemedi bile. bu yüzden derecelere takılmamak lazım. red bull'a dönecek olursak zaten temel aldıkları araç geçen sene rakipsizdi. bu sene de ağırlık azaltma dışında bir değişikliğe veya gelişime pek ihtiyaçları olduğu söylenemez. helmut marko da lastik aşınması konusunda diğer takımlara göre daha iyi durumda olduklarını söylemiş.

    mercedes'in de ferrari gibi biraz denge sorunuyla boğuştuğu söyleniyor. ama bu pek ciddi bir durum değil. ayar aralığını bulmaya çalışıyor gibi duruyor takım. bir mekanik sorun yaşamadılar, ki geçen sene de en dayanıklı araç mercedes'ti her ne kadar performans açısından güçsüz görünseler de. onun dışında araç hakkında yorum yapmak gerçekten oldukça zor.

    mclaren gün boyunca en az çalışan takımdı 92 turla. diğer takımların 130-140 turları devirdiğini düşünecek olursak belli ki bir sorunları vardı. günün büyük bir kısmını garajda geçirdiler. norris genel anlamda şikayetçi değildi ama 3 günlük bir test süresinde kaçırdığınız her saatin değeri var.

    aston martin kendi mekanikerlerinin hatasıyla pit stop sırasında araçlarının tabanına hasar verdi. bunun neden olduğu zaman kaybına rağmen öğleden sonra piste çıkan alonso epey verimli turlar attı. zaman kaybetmeleri nedeniyle mclaren'dan sonra en az tur atan takımdılar ama pist üzerine çıktıktan sonra telafi etmeye çalıştılar kaybettikleri zamanı.

    williams oldukça istikrarlı bir gün geçirdi diyebiliriz. en çok tur atan ikinci takımdı. hem çaylak pilotları hem de alex albon istikrarlı sürüş gerçekleştirdiler.

    entry uzun olsa da aslında göreceğiniz üzere ilk gün itibariyle pek bir çıkarım yapmak doğru değil. red bull kaldığı yerden devam ediyor, ferrari aracın zıplama sorununu çözmeye çalışacak, mercedes dalgalanma sorununu çözmüş görünüyor fakat aracın dengesini henüz oturtabilmiş değil. bugün ve yarın takımların neler yapacağına bakacağız. takip etme şansım olursa da sizlere aktarmaya çalışacağım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın