resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 2265
    sosyolojik açıdan aslında daha çok türkiye'deki 23 yaşındaki erkeklerle ilgili doğru sözler sarf etmiş teknik direktör. gelip bir de türkiye'yi görse velet değil bebek derdi bizimkilere.

    eskiden insanların çoğu lise bitirip (17-18 yaşlarında) kısa sürede işe girip, evlenip takriben 20-21 yaşlarında çoluk çocuk sahibi, iş güç sahibi insanlar oluyormuş. ki çoğu insan o zaman asgari ücretten fazla kazandığı için iş güç sahibi olduktan kısa süre sonra kendi ayakları üzerinde de durabiliyormuş.

    şimdi üniversite etkisiyle mezuniyet 22-23 yaşlarını buluyor. eh neredeyse herkese asgari ücretle iş bulabildiği için evlenmek ya da kendi ayakları üzerinde durmak zor. yaygınlaşan 30'lu yaşlarda evlenmek ve 35 yaş civarlarında çocuk sahibi olmak olgunlaşmayı hep ileri attı. 2021-2022 ekonomik krizi zaten insanların kendi ayakları üstünde durmasını imkansız hale getirdi. neyse o ayrı konu. ama şu an türkiye'de 25-30 yaşındaki insanlar masraf etmemek için bekarsa ailesiyle yaşıyor yaygın olarak. abd'de gençler ortalama 15 yaşında ayrı eve çıkıyor. buradan da hesap edebilirsiniz farkı.

    18-22 yaş arası insan hayatında çok kritiktir. bu yaş aralığında kendi ayakları üzerinde durmayı başarırsa insan bir şekilde daha olgun olur. umursamazsa neredeyse hiç olgunlaşamaz. hep söve saya işe gider durur.

    bunun dışında yeni nesil ebeveynlerin çocuklarını hiç zorluk çekmesin anlayışıyla, şımarık ve el bebek gül bebek yetiştirme biçimi de kazık kadar koca bebekler ortaya çıkmasına neden oluyor. insanlar zorluklarla olgunlaşır.

    o nedenle 1990'lardaki 20'lik gençler erkekti. 2000'lerden beri 20'li yaşlardaki gençler aynı nedenlerle velet.

    oh ne güzel sosyoloji kastım gece gece. harikayım, muhteşemim. hadi hoşçakalın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın