resim
Arsen Zakharyan
Takım:Real Sociedad
Mevki:On Numara
Yaş:21
Boy:1.83
Uyruk:Rusya
  • 130
    zaharyan'ın yeteneğinde tartışacak bir şey yok. bence zaniolo'dan daha çok verilen paralara değecek bir oyuncu, çünkü direkt taban aynı fiyatta satış potansiyeli var. galatasaray'a şu an bile katkı verecek bir isim. 19 yaşında rusya liginde en yüksek xa (asist beklentisi, bıçakçı promes hariç) rakamlarını 3lü orta sahadan yapıyor, fiziği ve hareketliliği çok yerinde, bildiğiniz modern orta saha futbolcusu. tavan potansiyeli de direkt kevin de bruyne bence. 15 milyon oyuncunun çıkış bedeliydi, özellikle khvicha kvaratskhelia'nın patlamasından sonra dynamo'nun elinde olsa 25 milyon euro beklerler.

    fakat oyuncunun galatasaray'a uzun vadeli katılma gibi bir planı olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. ailesi karabağ ermenisi olduğu için uzun vadeli bir durum olsa zaten arsen'in aklını çelerler. twitter'da ermeni ve ermeni asıllı topçular için tier 1 denebilecek hraş haçaturyan isimli gazetecinin net şekilde "gelmiyor abisine sordum" demesi de bununla alakalı bence. benim tahminim bence de chelsea-galatasaray-dinamo üçlüsü arasında bir anlaşma dönüyor şu an. oyuncunun ilk 5 lige çıkış bedeli 25 milyon, diğer liglere 15 milyon euro. üstüne dinamo moskova'nın sahipleri rusya yaptırımları haricinde de abd, ingiltere ve avrupa tarafından yaptırımlı. chelsea galatasaray üzerinden zaharyan'ı kendine kapamak istiyor (büyük ihtimalle fofana falan konuşurken bu plan çıktı), dinamo moskova da 15 milyona çıkacağımıza 13 milyon artı sonraki satıştan karı seçip gelecek finansal potansiyelini güçlendirecek. benim tahminim eğer olacaksa zaharyan'ın galatasaray'da yarım sezon direkt tapulu, bir sezon da chelsea'ye satılıp kiralık oynayacağı yönünde.

    eğer zaharyan ikna edilirse takıma katılmasına çok sevinirim. avrupada üçlü orta saha ile oynamak forvet arkası mertens ile oynamaktan çok daha güvenli. fakat oyuncunun ailesinin gelmemesi için bastıracağı gibi bir hissim var. gelirse de umarım uefa tarafında bir falso olmaz. bu tarz hareketler chelsea'nin harcama patlaması yüzünden çok mercek altında olacak çünkü.

    edit: chelsea ya da benzer bir kulübe ara adamlık yaparak satış işi düz illegal olduğundan alenen belirtilmeyecektir. zaharyan'ın katılmayı "çok istemesi" de ondan kaynaklı bence. yoksa 6 ay önce chelsea'den başka takıma gitmem diyen oyuncunun kafası o kadar değişmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın