• 17
    başka başlık bulamadım buraya yazıyorum.

    bilim bir müslüman için allah'ın bir lütfudur. bir tane teori'ye takılı kalınıp buna düşman olunması ancak ve ancak cahilliğin gereğidir. inananlar için söylüyorum, tıpkı hayatımızı sürdürmemiz için gereken temel ihtiyaçların belirlenmesi gibi fay hatlarının belirlenmesini sağlayan da allah tarafından size bahşedilen akıldır. bu aklı kullanmayı seçmek bilimdir, kullanmamayı seçmek ise cahilliktir.

    örnek verecek olursak fay hatlarını belirlememize olanak sağlayan akıl, bu hatların üzerine yerleşmekten kaçınmamıza da, buralarda olabilecek kötü senaryolara hazırlıklı yapılar oluşturulmasına da olanak sağlıyor. biz birinde allah'ın lütfunu kullanmayı seçerken birinde bunu kullanmayı reddedip kader, takdiri ilahi v.s. diye süslü süslü cümleler ile allah'ı kandırmaya çalışıyoruz. bir şeyin gerçekleşmesi için "ol" demesi yeterli olan allah'ı çocuk veya yaşlı kandırır gibi kandırmaya çalışmak nedir yahu hiç mi kafanız basmıyor sizin? siz allah'ı siyasi bir figür olarak falan mı düşünüyorsunuz ki içi boş süslü cümlelerinizle gönlünü hoş tutup yolunuza bakacağınıza inanıyorsunuz?

    "oku" emri ile inmeye başlayan bir dine mensup olup da bilime düşman olmak kişiyi mensup olduğu dini ile tezata düşürmektir.

    diğer herşey gibi bilimi de allah'ın yarattığını kabul ediyorsanız bilim ile inatlaşmak allah ile inatlaşmak demektir! bunun farkına varın.

    dininizi ciğeri beş para etmez siyasilerin algı oyunları yerine kaynağından öğrenin. size anlatılan şey müslümanlık falan değil, uyanın artık kendinize gelin. bugün sevdiğiniz siyasi bir lider çıkıp bir kitap tavsiye etse defalarca okur analizini yaparsınız ama allah'ın emrettiğini okumaya gelince yan çiziyorsunuz.

    (bkz: 6 şubat 2023 depremi)
    (bkz: 20 şubat 2023 depremi)
App Store'dan indirin Google Play'den alın