• 251
    2023 sezonu için geri sayımın başladığı organizasyondur. bu hafta bahreyn testleri ile sezon açılacak, haftaya da sezonun ilk yarışı bahreyn’de koşulacak.

    red bull’un geçen sezon geliştirip bu sezona sakladığı 0.3 saniye kazandıran şasi hafifletme güncellemesi ile geleceği biliniyor. geçen sezonu domine eden araç için korkutucu bir kazanım olacaktır.

    ferrari tarafında motor dayanıklılık sorunlarının giderildiği ve motor haritasının daha agresif kullanılabileceği iddia ediliyor. konu ferrari olunca bu iddia ne kadar güvenilir tartışılır her sene böyle başlıyorlar en nihayetinde. ferrari’deki asıl büyük sorun yarış temposunda aracın çok hızlı lastik yemesi, motor açınca bu sorunun artacağı da aşikar. lastik sorununu çözdülerse tek turda en hızlı araç olup en fazla pole pozisyonu alan ferrari bu sene daha da yarışmacı olacaktır.

    en ilginç gelişmeler ise bence mercedes tarafında. 2022 tasarımında w13 ile sıfır sidepod bir tasarım geliştirmişlerdi ve bu araç oldukça sorunluydu. bu sorunlu araca bile mercedes 1 yarış kazandırmayı başarmıştı geçtiğimiz sene. bu seneye sidepodlu bir araç geliştirirler diye düşünülürken sıfır sidepod tasarımına devam ettiler. gridde bu yönden ayrışan tek araç ve eğer arkasında durdukları bu tasarımdaki sorunları çözdülerse ve düşündükleri gibi sıfır sidepod fark yaratacak bir dizaynsa seneye korkutucu bir şekilde geri dönebilirler. onlar da siyah araca dönüp boyayı kazıdılar araçtan ki bunun da 0.3 saniye getirmesi bekleniyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın