• 33
    https://twitter.com/...lhnxuLv0DWg&s=19

    ümit özdağ ne olduğu anlaşılmayan bir videoda adamın birini suriyeli ve hırsız olmakla suçluyor. adam ne suriyeli ne hırsız çıkıyor, aksine depremde enkaz kaldıran kahramanlardan biriymiş.

    bunu niye yazdım? ümit özdağ ve birtakım odaklar depremde kaybedilen canların asıl sorumlusu yerine başka bir hedef, saldırılması daha kolay bir hedef koymak istiyor. zaten özdağ her hamlesiyle hükümetin ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey yapmıyor. suriyeli yağmacılar meselesi de bunun bir uzantısı. suriyeli yağmacılar yok demiyorum, ama emin olun burada paylaşılan videolarda bile bu yağmacı şerefsizlerin hepsi suriyeli değil. mesela tırın önünü kesen silahlılar ana dili gibi türkçe konuşuyorlardı, ama onlara da suriyeli denmeye başladı.

    bunları yazarken suriyelilerin ivedilikle ülkelerine gönderilmeleri gerektiğini savunan biri olarak yazıyorum. çünkü çok bariz şekilde türkiye'ye ahlaki ve kültürel açıdan uyum sağlayamıyorlar. ama bugün öfkeyi ve tepkiyi suriyelilere yöneltmek çok yanlış. depremden sonra oluşan kaosun sorumlusu da insanlara vaktinde yardım götürmeyen hükümetin ta kendisi. onlar gitmeden de hiçbir şeyi düzeltemeyeceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın