• 613
    cüneyt özdemir'in yayın sırasında, cumhurbaşkanlığı iletişim ofisinden kendisine gönderilen açıklamada erişimin btk tarafından resmen kısıtlandığını doğruladığı platform.

    iletişim başkanlığından yapılan açıklamada btk'nın 5809 elektronik haberleşme kanununun 60. maddesinin 17. fıkrası uyarınca kısıtlanma yapıldığı belirtilmiş. bu madde metnini aşağıda paylaşıyorum:

    --- alıntı ---

    bu maddenin onaltıncı fıkrasında uygulanan idari para cezasını süresinde ödemeyen ve kurumca yapılacak bildirimden itibaren altı ay içerisinde kurum düzenlemelerinde öngörülen yükümlülükleri yerine getirmeyen veya yetkilendirilmeksizin hizmet sunan şebekeler üstü hizmet sağlayıcısının internet trafiği bant genişliğinin yüzde doksan beşine kadar daraltılmasına veya ilgili uygulama veya internet sitesine erişimin engellenmesine kurum tarafından karar verilebilir. erişim sağlayıcıları birliğine uygulanmak üzere gönderilen kararın gereği, erişim sağlayıcılar tarafından yerine getirilir.

    --- alıntı ---

    yani btk'nın bu kısıtlamaya uydurduğu gerekçe kısaca şu: twitter bazı yükümlülüklerini yerine getirmedi, kestiğimiz para cezasını da ödemedi, biz de bugün bant daraltma uygulamaya karar verdik. bu kısıtlamanın tam deprem sonrası döneme gelmesi ise tamamen ve katiyen tesadüften ibarettir*.

    neyse, "biz senden razıyız" demeye devam çocuklar, belki size de bir ihale falan düşer ilerde belli mi olur?
App Store'dan indirin Google Play'den alın