resim
Nicolò Zaniolo
Takım:Atalanta
Mevki:On Numara
Yaş:25
Boy:1.90
Uyruk:İtalya
  • 326
    yanlış hatırlamıyorsam 17 ağustos felakatinden çok kısa bir süre sonra ali sami yen'de şampiyonlar ligi ön elemesi oynadık (25.08.1999 tarihinde, istanbul'da rapid wien'e karşı). ülkemizin yerel ligi de 4 hafta kadar verilen bir ara sonrasında eylül ayının ikinci haftasına doğru yeniden başladı. burada birçok kez yazıldığı üzere de büyük felaketten 9 ay sonra da uefa kupası'nı kazandık. insana karşı duyarlılığı türkiye cumhuriyeti'nin 1990'lı yıllardaki hükümetlerine oranla daha az olan bir hükümete sahip olmamız, yayıncı kuruluş, yayıncı kuruluşun federasyon'a naklen yayın ihalesi karşılığı yaptığı sezonluk ödemeler, katar'la olan mevcut ilişkiler vb. faktörler düşünüldüğünde; 6 şubat 2023 depremi kaynaklı liglere verilecek aranın çok da uzun olmayacağı kanaatini taşımaktayım.

    en geç mart ayında süper lig karşılaşmaları başlar ve hızlandırılmış bir takvimle muhtemelen genel seçimler öncesi üst düzey lig tamamlanır. hatayspor, gaziantep spor kulübü ve belki adana demirspor özelinde elbette farklı bir karar alınabilir. maçları başka bir şehirde oynatılabilir veya ligin alt tarafındaki maçların sonuçları ne olursa olsun ligten düşme uygulaması 2022-2023 sezonuna mahsus bir defalık ortadan kaldırılarak bu şehirlere yönelik bir mağduriyet giderme imkanı yaratılabilir. ama 2020-2021 sezonunu yaşamış bireyler olarak, sezonunun bir şekilde tamamlanacağını hepimizin biliyor olması lazım. "sezon şu anki haliyle tescil edilsin" fikrinin arkasından hiçbir istanbul takımı gitmez hatta "sezon bütünüyle iptal edilsin" gibi bir fikir ortaya çıkarsa, en geç 1 hafta sonra başta istanbul takımları güçlü çatlak sesler çıkartır. federasyon'da bu senaryoları uygulamak istemez, yayıncı kuruluş da istemez, ülkeyi yöneten iktidar da istemez. mayıs'ın sonuna kadar depremin, depremin oluşturduğu bilançonun(maddi&manevi), hükümetin, muhalefetin, genel seçimlerdeki muhtemel adayların vs. sürekli gündemde sıcak tutulmasını en başta iktidar istemez. "kafalar dağılsın" mantığıyla 3-4 hafta sonra stadyumlar yine dolmaya başlar. hepimiz de gideriz.

    deprem ve deprem sonrası ülkenin futbola bakış açısıyla nicolo zaniolo arasında bir ilişki yok. riskli bulduğum ve çok da sıcak bakmadığım bir transferdi 2-3 gün öncesine kadar ama transfer edenlerin futbolcu hakkında da, sezonun devamı hakkında da vardır elbet bir bildiği. bu kadar büyük bir maliyetin altına erden timur veya bir başkası mehmet büyükekşi ile konuşmadan girmez galatasaray'da. maliyet olarak galatasaray'ın temmuz 2000'de yaptığı mario jardel transferine benzer bir durum söz konusu. bu kadar büyük bir yatırımı yapanlar neyin ne olduğunu biliyordur herhalde. transfer gerçekleştiği takdirde video, tanıtım, görsel şov vs. olmadan; çok sade bir imza töreni görüntüsü ve kap detayları ile kimse rahatsız edilmeden yumuşak bir geçişle konu kapatılmalı. bundan farklı bir şey de olmayacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın