• 10
    hala daha buradan hükümet savunmaya çalışan medya.

    şimdi 99 yılından beri deprem vergileri toplanıyor kimse bu vergilerle gidin çadır alın elinizde tutun demiyor.

    koy o parayı kenara deprem olunca ne gerekliyse onu al. bugün battaniye, giyecek, yiyecek, çadır, soba, ısıtıcı artık ne gerekliyse memlekette firmalara diyeceksin ben senin malına el koydum bana şu kadar malzeme lazım parası da burada alacaksın onları halkına dağıtacaksın.

    inşaat firmaları sizlerin makinelerine el koydum gideceksiniz buraya paranız neyse ben vereceğim sen bunları yapmazsan olmaz.

    bunu akıl edememiş olmaları imkansız ama deprem paraları nerede diyoruz cevap yok.

    bugün profesörler konuşuyor bas bas bağırıyor ama onlar önlem alın derken bilmiyorlar mı 99 senesinden önce de yapılan evler olduğunu, yeni deprem yönetmeliğine göre olmayan binaların olduğunu, elbette biliyorlar fakat binaları yıkıp tekrar yapmanın zor olduğunu da zaten herkes gibi biliyorlar. onlar hem yeni yapılacak yapılar için hem de mevcut binalarda meydana gelebilecek her türlü aksilik için deprem sonrası işlerin daha kolay yürütülebileceği bir ortam hazırlansın istiyorlar.

    soruyorum size acun’un kendi imkanları ile 1 günde koca bir halı saha yaptırdığı yerde benim ülkemde neden 1 çadır dikilemiyor.

    bütün herkes ortaklaşa yardım malzemesi topluyor, biz zaten yapacağız ama valla hep biz olmuyor olmaz yani, sayın medya lütfen bunu da görmezden gelmeyin.

    mesela askerimiz yardım ediyor ama şöyle olabilir. misal ben 6 ay askerlik yaptım 6 ay boyunca devlete külfetten başka bir şey değildim, zaten 1 ay askeri bir eğitim aldım sonrasında bana bu tür şeylere karşı bir eğitim ver memleket tehdit altında eyvallah ama burada doğal afet gibi bir gerçekte var beni ona karşı eğit ki böyle bir durumda biraz da olsa bilinçli hareket edelim.

    allah hepimizin yardımcısı olsun, yardıma muhtaç kim varsa yanında olsun inşallah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın