resim
Nicolò Zaniolo
Takım:Aston Villa
Mevki:On Numara
Yaş:24
Boy:1.90
Uyruk:İtalya
  • 260
    türkiye'deki bir takım için transferi birçok yönden ilginç olan futbolcu.

    öncelikle bir türk kulübünün elit düzeyde oynama potansiyeli olan bir futbolcuyu 23-24 yaşında transfer etmesi beklenmedik bir durum. bizim aldığımız 23-24 yaşındaki oyuncular en iyi ihtimalle premier ligin vasat takimlarinda oynayabilecek potansiyelde oluyor. türkiye'ye transfer edilirken "bu adam ilerde chelsea yapar" diye düşündüren bir oyuncu var mı? ben hiç görmedim. bize 23 yaşında çok potansiyelli oyuncu normalde gelmez. bu yönden çok önemli bir transfer.

    ikinci önemli noktaysa konuşulan rakamlar. transfer biterse minimum 15-20 milyon arasına bitecek gibi. bizim kuluplerimizin transfer politikası 4-5 milyon euroya 7 adet orta seviye potansiyelli olunca almaya dayalı. her sene 15 transfer yapıldığı için bir oyuncuya ciddi yatırım yapmak garip geliyor. ancak oyuncunun isminden bağımsız olarak genç bir oyuncuya büyük yatırım yapmak büyük takım vizyonudur ki bu erden timurla yeniden hatirlanmis galatasarayin vizyonudur. küçük denizler küçük balıklar içindir. büyük düşünenler büyük denizlerde boğulmaktan değil küçük denizlerde yaşamaktan korkar.

    peki oyuncunun profili nedir?

    zanioloyu çıkış yaptığından beri takipteyim. belki 50 maçını izlemedim ama hemen her sene birkaç maçını dikkatli bir şekilde izledim. ilk çıktığında dünya yıldızı olacağı düşünülüyordu. sonra çapraz bağı yırtıldı. hatta hiç unutmuyorum çok üzülmüştüm haberi görünce. oyuncu özellikleri olarak bakınca öncelikle dribbling özelliği elit seviyede, teknik kalitesi en üst seviyenin bir tık altı, uzun metrajlı hızı gayet iyi, uzun mesafe şut sertliği de vuruş tekniği de çok iyi, çabukluk iyi, pas özelliği iyi. olumsuz özelliklerine gelince boyuna rağmen hava topu yok, topsuz alanda çok hareketli bir oyuncu değil. yani kısaca top ayağına yapışan kanatla ofansif orta saha özelliklerine sahip olmakla birlikte kanat oyunu için daha iyi özelliklere sahip son derece teknik kanat oyuncusu. bence ofansif orta sahada ve sağ kanatta katkı yapabilir ama genelde sağda oynaması gerekir.

    gelirse şimdiden sağ kanattan içeri kat edip çatala vurduğu topları hayal ediyorum.

    peki önemli bir soru şu ki neden roma'da sıkıntı yaşadi ve üst seviyeye çıkamadı ? bu çok önemli soru. bunun cevabı yaşadığı çapraz bağı sakatliginda olabilir. tıp eğitimi almadım bu konuda da haddimi de biliyorum ama 190 cm boyunda bir futbolcu eğer bu seviye bir cabukluga sahipse sakatlık yaşamaya açık oluyor ve sakatlık yaşadığı zaman da ciddi düşüş yaşıyor. örneğin van dijk benzer bir sakatlık geçirdi. sakatlıktan önce dünyanın açık ara en iyi stoperiyken şu an bayağı geriledi. muhtemelen çapraz bağ sakatlığı bacağa kalıcı hasar veriyor. özellikle de uzun boylu futbolcularda bu sakatlık daha sert etkiliyor olabilir.

    bunun dışında teknik kapasitesi çok yüksek, aynı zamanda sürati de olan 23 yaşında italyan bir futbolcunun dünyanın en iyi takımlarında oynaması beklenir. transferi sadece türkiye'de değil bütün dünyada şaşırtıcı bulunur. vizyon fakiri insanlar "bir oyuncuya 20 milyon mu verilir" diyebilirler. bu zihniyet küçük balık zihniyeti. dursun özbek küçük balık zihniyetiyle hareket etseydi bugün muhtemelen iyi ihtimalle bir adet motel sahibi olurdu. erden timur küçük balık zihniyetiyle hareket etse muhtemelen en iyi ihtimalle müteahhitlere taşeron olurdu. büyük olmak için büyük bedeller ödenir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın