• 269
    trabzonspor abdullah avcı ile derbilerde kaybetmiyor ve bu maçların çoğunda rakiplerine ağır üstünlük kurmadılar belki ama maç planları başarılı olunca rakiplerin oynamasına izin vermeden sonuca gittiler. bu maçta da topu bırakarak sıkı savunmaya yapmaya çalışacaklarını düşünüyorum. bir süredir 4-1-4-1 oynuyorlar, siopis tek önlerinde çift 8 olarak abdülkadir ve bakasetas. bu iki oyuncu da iç hatta konumlanarak pas bağlantısını kurmaya çalışıyor, abdülkadir daha çok topu dribblingle taşıma amacında ve gezgin rolde oynuyor. bakasetas kaleden uzaklaşsa da yeni rolünde derine gelerek topla oyun kurmaya çalışıyor. trezeguet ise geçiş hücumlarında iş yapabilen bir isim. savunma hattı hata yapmaya çok müsait özellikle de eren elmalı. takım olarak oyunun yapıcı kısmında geçen seneden çok uzak durumdalar.

    bizim ilk onbir beklediğimiz gibi. sergio ve mertens ikilisi son maçlarda biraz düşüşe girdi. sergio ve torreira'nın bu maç pozisyonunu kaybetmeden alan savunmasını iyi yapması gerek; sergio'nun savunma temposu bir süredir düşük ve torreira'da ön alan presine destek vermek için yerini boşaltıyordu bu maçta onu törpülemesi lazım. hücumda bugün mertens'in hareketliliği maçı belirleyen unsur olur, onun gezginliği siopis'i manipüle etmek demek. ön alan baskısına dayanabilecek bir savunma hattı yok rakipte.

    uzun süre dengede giden bir tablo olabilir. 0-0'da temkini elden bırakmadan oynamak lazım. takımda her an sonucu değiştirme becerisi olan oyuncular var. son haftalarda oynayacağımız en zor maçlardan biri. takım olarak diri olmak zorundayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın