• 3808
    15 milyon euro harcarsak euroligue şampiyonluğuna ulaşmak mümkün.

    peki harcamalı mıyız?

    canlı yayın, tribün, forma satış, sponsorluk anlamında ciddi geliri olmayan, kamuoyundaki karşılığı çok kısa vadeli bir branşa bu kadar yatırım yapmalı mıyız?

    fenerbahçe avrupa’da dahil olmak üzere para harcadı kısa vadeli sonuçlar aldı ama taraftarını birkaç gün dışında tatmin edebildi mi?

    lafı uzatmadan acı da olsa kanaatimi belirteyim.

    mecidiyeköy’den kazan, yeni tesisleri bitir, florya’yı taşı, florya’da üreteceğin gayrimenkuller ile borçları temizle şeklinde formüle edilen süreç tamamlanana kadar kamuoyunun ve taraftarın temel dinamiği olan futboldan başka şubelere çok büyük bütçeler ayırılmamalı.

    basketbol şubesi başta olmak üzere futbol dışındaki branşlarda liglerde olmalı ama büyük hedefler koymamalıyız.

    tabi bunu söylerken vadeyi, türkiye’nin ekonomik olarak en güçlüsü olacağımız o günlere koyuyorum. bu dönemleri ise gençlere ağırlık vererek, hazırlık zamanları olarak değerlendirmeliyiz.

    sonuçta galatasaray adının olduğu her yerde asıl hedef hep en büyük olmak, türk olmayan yakınları yenmektir. sadece kıt kaynakları en doğru alana, ekonomik geri dönüşü olan ve taraftarı motive eden alana yani futbola harcamak zorundayız diye düşünüyorum.

    not: ne ligden düşürecek kadar kötü yapılanmayı hoş buluyorum ne de bize yakıştırabiliyorum. sadece büyük hedefler koyup gereksiz yere üzülmeyelim diyorum. çünkü özellikle basketbolda başarı parayı harcadığınızda çok çabuk gelen, sürdürülebilmesi içinse sürekli hazırdan ekonomik kaynak aktarmanızı gerektiren bir alan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın