• 19
    türk futbolunda olmayandır. bunu sağlamak için kulüpler birliği tarafından emekli ve kariyerli yabancı hakemlerden oluşan bir heyet oluşturulması şarttır.

    sebepleri ise şunlar:

    1) adaleti sağlamakla yükümlü kurumlarımız tff, mhk, pfdk ve tahkim kurulu maalesef denetlenmiyor. özerk yapıları yüzünden hukuki yollar da kapalı.
    2) kulüp bazında verilen tepkiler rekabetin * doğası gereği diğer kulüpler tarafından değersizleştiriliyor ya da amacından uzaklaştırılıyor.
    3) spor medyamızda futbolun tekniğinden/taktiğinden çok holiganlık ve şeytanlık etkileşim alıyor. * haliyle medyada iş bulabilmek için konjonktüre göre bi yorumcu olmak gerekiyor. hakem yorumcuları da dahil liyakat asla yok. yayıncı kuruluş bile tarafsız değil. kaliteli yorumcular hep youtube kanallarında ama onlar da genel algıyı değiştirecek kadar izlenmiyor. ana akım medyanın gücü başka bir seviye.
    4) mhk'da ödül ceza sistemi yok. örneğin bir takım * aleyhine hata yapan cezalandırılmazken lehine hata yapanlar emekli ediliyor.
    5) bütün bunlar olmayınca hakemlerin kendini geliştirmesini teşvik edecek bi dürtü de kalmıyor. düzenin insanı oluyorlar rüzgara göre hareket ediyorlar. iyi genç hakemler yükselemiyor kötü hakemler kılları ağırana kadar görev yapıyor. hakemlikte de küme düşme üst lige çıkma olmalı. bunun için adil performans değerlendirmesi elzem ve bu heyet bunu yapabilir.

    denetleme her şeydir. hükümet denetlenmezse ülke batıyor kurumlar denetlenmezse futbol batıyor. pfdk ve tahkim için hukukçulardan oluşan heyetler de kurulabilir.

    tüm kulüplerin amacı herkes için adalet olsa kesinlikle bir çözüm bulunur ama ezeli rakiplerimizin dertleri başka olduğundan bu kaos hep sürecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın