• 221
    modern tıbbın çaresiz kaldığı hastalık. özellikle galatasaray'ın iyi olduğu sezonlarda görülür, söz konusu sezonda galatasaray avrupa'da yoksa vaka sayısı artar.

    ölümcül değildir ama kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkiler. tek gerçek tedavisi canlı galatasaray maçı izlemektir, fakat maçın ertesi günü belirtiler yine ortaya çıkabilir. tedavi nihai değildir. çok zor durumda kalınırsa galatasaray u19 maçları izlemek iyi gelebilir. gerginlik, sabırsızlık, zaman yavaşlaması, tatminsizlik hissi yapar. kişi genel bir huzursuzluk halindedir. sigarasız kalmaya benzer etkileri vardır.

    hafif seyreden yetmezliklerde youtube videoları veya güncel sezona ait maç özetleri rahatlatıcı yöntem olarak uygulanabilir, ancak esas tedavi yerine geçmez. fm veya fifa'da düzenli olarak galatasaray'la oynayan hastalarda semptomların haftada tek doz galatasaray alanlara göre daha hafif seyrettiği rapor edilmiştir.

    bununla beraber yapılan son çalışmalar ümit vaadeden bulgular ortaya koymuştur. youtube'da "galatasaray vlog" anahtar kelimeleriyle yapılan aramalarda listelenen maç günü vloglarını izlemenin hastaları rahatlattığı gözlemlenmiştir. hasta, normalde televizyonda veya statta bir kereye mahsus izlediklerinden farklı olarak yeni bir galatasaray maçı izleme illüzyonu elde edeceği için serotonin salgılanımı artar, beyne yeni maç izliyormuş mesajı gider.

    maalesef bu hastalığa karşı bilinen kesin bir çözüm yoktur. hastalık şampiyonluk sonrası inaktif duruma geçer, ancak aylar içinde belirtiler yeniden ortaya çıkar. çoğu zaman kalıtsaldır, ancak sonradan da edinilebilir. bilinen bir korunma yöntemi yoktur. galatasaray'la temas etmiş kişiler risk altındadır.

    çok kötü giden sezonlarda bildirilen vaka sayısında önemli düşüş gözlenir. maalesef içinde bulunduğumuz süper lig 2022-2023 sezonunda vaka sayıları rekor seviyelere ulaşmıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın