• 41
    bilet fiyatları, nüfus, stad şartları kıyaslandığında anadolunun en sağlam tribünüdür. tribün kültürü çok yüksek olan bu taraftar aynı zamanda türkiye sınırları içindeki ilk koreografiyi yapmıştır. deplasmana gitme olayını ilk başlatan taraftarlar amigo orhanla özdeşleşmiştir. yaptıkları bando galatasaray'ın ardından ülkemizde kurulmuş 2. bando olmasına rağmen, ülkedeki ilk bando olduğunu iddia etmektedirler.

    yukarıda bilet fiyatları dedik ama eklemeden de geçmeyelim. kızılcıklı grubu yüzlerce bedava bilet alıp maç öncesinde yandaşlarına dağıtmaktadır. aynı olayı nefer ve altes de yapmaktadır. ayder adını tekrar canlandırmak isteyen odunpazarlılar ise az sayıdadır ve yaşları küçüktür. ama bu gruba da bedava bilet gelmektedir. para eskişehirspor'u seven işçi, bağımsız taraftarlardan çıkmaktadır. özellikle altes grubu beyazborsa denilen olaya imza atmaktadır. yani stadın gişesinin önünde ücretsiz biletleri yarı fiyatına satmaktadırlar. bu para ile geçinen oldukça büyük kesim vardır.

    evlerindeki tribün performansını da buna bağlamak gerek. çünkü çoğu tribün çocuğu ortam yapmak için maça gitmektedir. bedava olunca da tribün bulunmaz nimettir.

    bir eskişehirspor taraftarı için deplasman daha caziptir. çünkü evinde oynadığı normal maçlarda 25, büyük maçlarda 50 lira ödeyen taraftar deplasmanda ise 20 lira gibi fiyatlarla karşılaşmaktadır. gidiş geliş şehrin büyükleri tarafından sağlandığından 20 liraya deplasmana gitmek mümkündür. ayrıca geçen sene sami yen'de bilet fiyatlarıını yüksek bulan taraftarları maça bedava girmiştir. ayrıca eskiden eses deplasmana giderken bayram eden kervansaraylar artık eses deplasmana gidiyorsa dükkanını kapatmaktadır. çünkü yağmalama olayları fazlaca yaşanmaktadır. bir ayrana 5 lira çeken lokantanın yağmalanması etiğe aykırı mıdır onu da tartışmak gerek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın