• 34
    rusya-ukrayna savaşı sonrası çok ilginç şeylerin döndüğü lig. standart kış arasında bu arada, mart ayında dönecek.

    ilk aşamada avrupalı futbolcular ve genel olarak yabancılardan gitmek isteyen gidiyorum dedi. bazı takımlar bu süreci hiç yönetemeyip çok iyi futbolcuları bedavaya ya da çok az paraya bıraktı (khvicha kvaratskhelia, eric botheim, jaka bijol), bazıları ise biraz bekleyin diye gitmek isteyenleri kiraya yolladı.

    kiraya giden futbolculardan birkaçı ciddi değerlendi. sebastian szymanski, chidera ejuke, ankaragücü'nde ali sowe bu isimlerden bazıları. alexis beka beka para kazandırarak fransa'ya geri döndü.

    yerine ise tüm takımlar güney amerika'dan çok ilginç transferler yapmaya başladılar. hem 23 yaş altı, hem de orta yaşlarda libertadores oynayan futbolcuları teker teker kapattılar. çok değerli futbolculara sahip zenit (malcom, wilmar barrios, inanılmaz beğendiğim claudinho, wendel, douglas santos) ilk değerli brezilyalısını çok acayip şekilde elden çıkardı. tmarkt değeri 16 milyon olan yuri alberto'yu bedavaya corinthians'a verdiler, fakat sonraki satıştan direkt olarak %50sini aldılar, ve takasla üç genç brezilyalı eklediler.

    bu arada ligde avrupalı kalmayınca lig çaktırmadan çok keyiflendi. çok fazla genç rus ve güney amerikalı topçu şans buldu ve bazıları ciddi yıldızlaştı. jorge carrascal, eduard spertsyan, vladimir pisarsky, jesus medina, daniil glebov, sergey pinyaev bu isimlerden bazıları. kaideyi taciz eden istisnanın yıllardır favorisi aleksandr sobolev gollerine devam ediyor. şimdi de slovakya liginden falan afrikalı futbolcular toplamaya başladılar.

    iş aşağı yukarı şuna dönüştü: zengin kulüplerin elinden avrupa'dan hazır futbolcu alma yeteneğini alırsan ne yaparlar deneyi. maçları arada canlı youtube'dan veriyorlar, kanalı da aktif kullanmaya devam ediyorlar. bence çok keyifli bir lig, isterseniz buradan takip edebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/@premierliga/videos

    not: şu notu unutmuşum, bir komik olay daha dönüyor. malum rusya bir grup genç erkeği askere çağırdı, ikincisinin de özellikle batının tank göndermesi haberlerinden sonra kesin gibi olduğu söyleniyor. bir grup rus futbolcu da kiralık dışarı çıkmaya başladı israil ve sırbistan gibi göçmen rus dolu ülkelere. kasımpaşa falan igor diveev kaparsa hiç şaşırmam. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın