• 570
    malumunuz bu aralar simge sağın’ın “aşkın olayım” şarkısı, icardi sebebiyle gündemimizi epey meşgul etti. bu şarkının söz ve müziklerinin sahibi, “onurr” sahne adını kullanan onur özdemir isimli bir müzisyen. kendisinin çok enteresan, ve beni zamanında cidden üzmüş bir müzikal geçmişi, daha doğrusu evrimi var.

    bu arkadaş 1999 yılında “sakin” isimli bir grup kurdu. 2008 yılında bu grup “hayat” isminde bir albüm yaptı. bu albüm, benim belki son 20 senede türkiye’de dinlediğim en güzel şarkılardan bazılarını içeriyordu (bence). müthiş hayranıydım. albümden bazı muhteşem şarkılar:

    https://youtu.be/Xp5AT4V5WIc

    https://youtu.be/oVJfeFcu_hU

    https://youtu.be/hw8-6pXPDfE

    grup 2011 yılında dağıldı. çok üzüldüm. ama daha çok üzen şey, enteresan, bence oldukça düşük kalite şarkılarda söz-müzik:onur özdemir ibaresini görmeye başlamam oldu. biraz araştırdım ve kendisinin ciddi ciddi, piyasadaki tüm pop şarkıcılarına seri şarkı üretimi işine girdiğini, bunu mesleğe döndürdüğünü anladım. sonra da şunu gördüm:

    https://youtu.be/CP5Do8_0bkw

    kan beynime sıçradı adeta (abart). bir hışımla twitter’i açtım, sitem dolu bir tweet yolladım adama. bunun için mi sakin’i dağıttın diye sordum. yapıştırdı engeli geçti.

    bu da böyle bir anımdır. yoksa derdim “aşkın olayım” ile değil yani (yalan)
App Store'dan indirin Google Play'den alın