resim
Yunus Akgün
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 2436
    ben de yunus'un kanattan ziyade merkezde, santrforun arkasında denenmesi gerektiğini düşünüyorum. tabii ki hayat fm veya fifa değil. bu adamın yıllardır oluşan bir oyun ezberi, alışkanlığı var. topu çizgide alır, rakip kaleye yüzü dönük alır, çok fazla oyuncu yoğunluğunun olmadığı bölgede alır. forvet arkasında böyle olmayacak. topu bol bol sırtı dönük alacak, kendisini direkt olarak rakiplerin kucağında ve çok dar alanlarda bulacak ancak yunus bence buraya daha uygun bir profil.

    yunus aslında çok zor bir profilde oynuyor. kerem de ters ayaklı kanat, onyekuru da öyleydi, garry de bruma da öyleydi ancak hiçbiri yunus ile aynı değil mesela. yunus fm tabiriyle ''kanattaki oyun kurucu'' rolünde oynuyor tamamen. savunma arkası koşuları yerine, golcülük yerine topu önüne değil ayağına isteyen ve bol bol topla ince işler deneyen bir tarz. verimli olmak için bunu yapması lazım çünkü bunu iyi yapıyor. dünyada bunun örnekleri var. tabii yıllarca messi yaptı, mahrez iyi bir örnek, kanatta oynadığında bernardo, tadic, ribery... yani çok özel yetenekler isteyen bir rol bu. bunu yapman için takımda net bir şekilde hücum odağı olman lazım. hücum aksiyonlarında aranan adam olman lazım. yunus adana'da bu yüzden çok ön plandaydı. çok topla buluşuyordu, çok deniyordu. bizde de sezon başında henüz bir 11 ve oyun oturtamadığımızda bu yüzden fark yaratan isimdi. yunus'un aksiyonlarına bakıyorduk ancak oyun oturdukça yunus'un denemeleri ve keskinliği azaldı haliyle.

    yunus'un en önemli meziyeti dar alan becerisi. çok iyi bir sprinter değil, fiziksel olarak çok üst seviye veya dirençli değil ancak dar alanda çok çabuk ve bileklerine çok hakim. yine mesela takımımızdaki rashica ve kerem'e göre yaratıcılığı, oyun kurucu özelliği, teknik kapasitesi daha yüksek. ince paslar atabilecek, boşluklar yaratabilecek, yay civarından şut çıkarabilecek bir isim. hem kendi kariyeri adına hem de mevcut takımda daha fazla şans bulabilmek ve elimizi rahatlatabilmek adına bence yunus'u bu bölgede denemek mantıklı olabilir. tabii olur olmaz o ayrı, her zaman kağıt üstündeki gibi olmuyor futbol ancak denememek için bir sebep göremiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın