• 9
    28 mart 2010 galatasaray fenerbahce maci sebebiyle, cok fazla konuşunlamış mevzudur.

    başlık, adnan öztürkün, aldığı oyların, salt galatasaray liseli olduğu için aldığını anlatmaya çalışıyor anlışıldığı üzere. ancak, bu başlığı acan arkadaşın, ve de destek veren renkdaşların atladığı önemli bir nokta var:

    adnan öztürk, sadece adnan polat'a rakip olduğu için oy almış olamaz mı ?

    bilindiği üzere, son kongremiz, 2 adayın katılımıyla düzenlendi. yani, bir kongre üyesi, adaylardan birine karşı ise, sırf bu yüzden diğer adaya oy verebilir. son kongre özelinde konuşursak, bir kongre üyesinin anti adnan polat olması sonucunda, adnan öztürke oy verme ihtimali cok yüksektir. şimdi gelin, bir kongre üyesinin adnan polata hangi sebeplerden karşı olabileceğine bakalım :

    * sportif başarısızlık: kağıt üzerinde, adnan polatın futbol şubesi adına kağıt üzerinde kazandığı tek kupa, türkiye süper kupasıdır. (u: son şampiyonluğu, adnan polat döneminde yaşadık, ancak sezonun mart ayından öncesinde canaydın vardı başımızda) kendisi geldiğinden beri, futbol takımımız şampiyonlar ligi yüzü görmedi, gecen sezon ligi 5. bitirdi, bu sezon da durumu muamma..

    * basketboldaki forma skandalı: duruşu bakımından, ilkelere cok önem veren camianın, basketbol şubesindeki forma skandalına bir tepki gösterme reaksyonu cok doğal görülebilir.

    * artan borçlar ve harcamalar: kulubun borcu hakkında bir cok spekülasyon var. bazı üyeler, kulubun parasını kendi parası gibi görüp, bu konuda tepki göstermiş olabilirler.

    * adnan öztürk'ün lise mezunu olması: bu durumların üstüne, adnan öztürk'ün liseli olması da devreye girmiş olabilir. ama salt bu sebeplerden oy almış oldugunu söylemek yanlıştır bence.

    bunlara ek olarak, adnan öztürkün kafatascı bir liseli olmadıgının bir diğer kanıtı da, listesindeki kişilerin yarısının liseli olmamasıdır.

    uzun lafın kısası, bir adayın sadece liseli oldugu icin oy alması gibi bir durum yoktur. buna bir başka kanıt da, kulubumuzun son 7 başkanının 4'ünün galatasaray lisesi mezunu olmamasıdır. (u: ali uras, ali tanrıyar, alp yalman, faruk süren ve adnan polat, galatasaray lisesi mezunu değildir.) sadece liselileri sevdigini iddaa ettiğiniz liseciler, nasıl olur da yıllardır bu kulube galatasaray lisesi mezunu olmayan kişileri başkan olarak seçer sizce ?

    not: bu satırları kaleme alan kişi, eğer bir kongre üyesi olsaydı, oyunu adnan polat lehine kullanırdı. ancak sözlük ortamında anlamadığı durum; yazarların adnan öztürke düşman gözüyle bakmaları, adeta fenerbahceli muamelesi yapmalarıdır. en nihayetinde, bu kişi, galatasaray'a hizmet için talip olmuştur bu göreve. sadece biraz saygı..

    mecburi edit: gelen tepkiler sebebiyle, şunu tekrar hatırlatma ihtiyacı hissediyorum; yukarıdaki eleştiriler, yazara ait eleştiriler değildir. orada yazılanlar, bir kongre üyesinin düşünebileceği eleştirilerdir ve bu sebeplerden anti-polatcı olunabilir diye düşünülmüştür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın