• 17
    buz gibi golümüz güme gitmiş.

    ilk pozisyonda nelsson'un ofsaytta olmadığı belli zaten. nelsson topa vurduktan sonra abdülkerim ve berkan da nelsson'dan geride, burada da sıkıntı yok.

    https://youtu.be/PnS04XOR1Hg (en yakın tribün çekimi. 07:55'ten itibaren, 0,25x hızda izlenebilir.)

    pozisyonda çok önemli bir şeyi kaçırıyoruz. top berkan'ın değil, arao'nun eline çarpıp kaleye yöneliyor. abdülkerim'in de topa çok hafif bir teması var, top sonra arao'nun eline temas edip kaleye yöneliyor. burada şu tartışılabilir. berkan, arao'nun önünde olduğu için pasif ofsayt değerlendirilmesi yapılabilir. lakin burada top arao'nun eline temas ettikten sonra berkan pozisyona dahil oluyor, çünkü arao'nun top eline çarpana kadar berkan'ın arao'ya herhangi bir engeli olmuyor. bu pozisyonda görüşüm şu, eğer hakemler gol kararı vermediyse kesinlikle penaltı verilmesi gerekiyordu.

    pozisyon yaklaşık 2 dakika var'da incelendi. 2 dakika sonunda nelsson'un ilk pozisyonda ofsayt olduğuna karar getirdiler. ilk bakmaları gereken yer buraydı, sizce buna bakmaları 2 dakika sürer miydi?

    tahminim bunlar pozisyonu inceledi. nelsson sonrası pozisyon oldukça zor, yorum isteyen bir pozisyon, muhtemelen kale arkası kamerasından da arao'nun eline çarptığını gördüler. en son nelsson'un elinden ofsayt çizgisi çekip pozisyonu kapattılar. galatasaray yönetimi var kayıtlarını işte tam olarak bu pozisyon için talep etmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın