resim
Halil Umut Meler
Görev:Hakem
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 1059
    halil umut meler'in yönettiği 8 ocak 2023 fenerbahçe galatasaray maçı'ndaki önemli denebilecek hatalı kararları aşağıda, olabildiğince objektif bir şekilde listeledim. galatasaray aleyhine 9 önemli hatalı karar varken, fenerbahçe aleyhine 1 önemli hatalı karar mevcuttur.

    ***bu aşağıdaki hatalı kararlara her 2 takımdan oyuncuların da kart görebileceği için dk 42 mertens-joshua king, dk 45+5 barış alper-osayi samuel ve dk 90+6 abdülkerim bardakçı-ferdi kadıoğlu pozisyonları eklenmemiştir.

    ***irfan can kahveci'nin dk 86'da dubois'e oldukça sert müdahalesine hakem herhangi bir kart göstermeden sadece faul verdi. var uyarısıyla direkt kırmız kart kararı verildi.

    ***galatasaray'ın ofsayt nedeniyle iptal edilen ilk golünde soru işaretleri mevcut. buradan (8 ocak 2023 galatasaray'ın verilmeyen golü) bakılabilir.

    -hatalı karar (sonucunda 2 sarı kart)
    *dk 25 boey-ferdi ikili mücadelesine hakem fenerbahçe lehine faul verdi, lakin oyun galatasaray lehine taç olarak başlamalıydı. bu pozisyon neticesinde boey ve oliveira hakeme tepkiden dolayı sarı kart gördü.

    -faul + sarı kart
    *dk 39 szalai'nin kerem'e müdahalesine faul ve sarı kart verilmesi gerekirdi, hakem devam ettirdi.

    -sarı kart
    *dk 41 serdar aziz'in mertens'e müdahalesine sarı kart da verilmesi gerekirdi, hakem avantaj kararı uyguladı, eli cebine doğru gitti lakin pozisyon bitiminde sarı kart göstermedi.

    -hatalı karar (tehlikeli pozisyon)
    *dk 45+8 maçın ilk yarısında oynanmamış süre 7 dk olarak gösterildi, galatasaray 52:15'te korner atışı kazandı, hakem korneri kullandırmadan oyunu bitirdi. lakin bu 7 dk'lık uzatma içerisinde oyun en az 2 dk durdu.

    -hatalı karar (sonucunda sarı kart)
    *dk 45+8 bir önceki pozisyonda hakemin verdiği hatalı karara itiraz eden mertens sarı kart gördü.

    -sarı kart
    *dk 56 king'in nelsson'a müdahalesine sarı kart da verilmesi gerekirdi, hakem sadece faul verdi.

    -faul + sarı kart
    *dk 74 osayi'nin kerem'i arkadan çektiği pozisyona faul ve sarı kart verilmesi gerekirdi, hakem devam ettirdi.

    -hatalı karar (sonucunda sarı kart)
    *dk 75 bir önceki pozisyonun hemen devamında berkan'ın valencia'yı arkadan çektiği pozisyona sarı kart verildi. sarı kart doğruydu lakin bir önceki pozisyonda kerem'e çok net faul vardı.

    -sarı kart
    *dk 90+9 torreira'nın topa elle müdahalesine sarı kart da verilmesi gerekirdi, hakem sadece elle oynama verdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın