resim
Burak Elmas
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 3635
    geçmişle yaşayan futbol romantiklerini bir kenara bırakırsak fatih terim'i kovmakla çok doğru bir hareket yaptı galatasaray adına. sonrasındaki torrent tercihi fatih terim'in kovulmasını hatalı karar yapmaz, teknik direktör seçiminde çuvalladığını gösterir.

    tam bir sene sonra bu gün ne görüyoruz?

    galatasaray taraftarı bahane dinlemekten kurtuldu. bu gün hakemler daha mı anlayışlı galatasaray'a karşı? daha mı az hata yaptılar?
    galatasaray taraftarı defanstan çıkamayan kabız bir takım izlemekten kurtuldu.
    galatasaray taraftarı bir sonraki transfer dönemi sonrasına ötelenen hedeflerden kurtuldu. işte bir maç sonra transfer dönemi başlayacak. 4 puan öndeyiz. ligin en iyi top oynayan takımıyız. ufak takviyeler dışında kimsenin bir endişesi yok.
    galatasaray taraftarı başkanı ile kavga etmekten kurtuldu. üstelik bahsettiğim başkan da mustafa cengiz falan değil, dursun aydın özbek.
    galatasaray taraftarı negatif enerjiden, egodan, saha içi kavgalardan kurtuldu. okan'ı sevmem. galatasaray'a ihanet edeni başarı garantisi olsa bile takımın başında görmek istemem. ama adam mutlu. adam pozitif. yaydığı enerji pozitif...

    terim'in galatasaray taraftarına ihanet edip demirören ile kader ortaklığı yapması konusunu rafa kaldırdım. 4. dönemi başladığı gün artık o hesaplaşmanın faydası kalmadı. ancak adam kötü teknik adamdı yahu. şunu bi kabul edelim. kral çıplak diyelim. bakım benim 20'li yaşlarım terim aşkı ile geçti. ama adam yaşlandı. çaptan düşmek ayıp değil. doğanın bir gereği. ben anama babama artık alışveriş torbası taşıtmıyorum. babam dediğim adam 1.95. demiri sıksa suyunu çıkaran bir insandı eskiden. ama 85 yaşını devirdi. napayım yani geçmişte imparatordu diye sırtına küfe mi yükleyeyim? fatih terim'in teknik adamlığına saygım sonsuz. fakat çağın gerisinde kaldı ve artık beceremiyor. sahada oynattığı değil, oynatmaya çalıştığı futboldan bile bu belli. maç sonu çıkarımlarından belli. ha jesus'un 8 ocak 2023 fenerbahçe galatasaray maçı'nın ilk yarısında kendi takımını daha iyi bulması ha terim'in maç sonu çıkarımları...

    külliyen mi kötüydü fatih terim'in son senesi? değildi. geleceğe yatırım vizyonu son derece doğruydu. bu bir birikim ve öğrenme işi. nellson, boey, barış alper yılmaz... iyi transferler yapıldı. bu vizyon benimsenirse daha isabetli transferler de yapılır. ama işte terim'in sahadaki tavrı ortaya koyduğu vizyon ile örtüşmüyordu. hepimiz biliyoruz fatih terim teknik adam olsa bu gün geleceğe umut içerisinde bakan ve gelişme gösteren gençler aynı durumda olmayacaktı.

    terim toksik bir hal almıştı.
    garip gündemleri ile başarısızlığını örtmeye çalışıyor camiayı kaosa sürüklüyordu. arda turan'ın galatasaray'a geri dönüşü, mustafa cengiz'e yaptıkları...
    gitmesi doğruydu. burak elmas zor ama doğru kararlar aldı biri buydu. diğeri de gedson'un o şartlar ve paralara transfer edilmemesiydi. ne tesadüf ki aynı torrent seçimi gibi ardından gelen pulgar seçimi de verilen doğru bir kararın ardından alınan son derece hatalı bir karardı. efekti de korkunç oldu.

    burak elmas'ı hiç sevmem. senelerdir beni engeller her yerden. o da beni kişisel olarak sevmez. bence saçma bir adam. ancak kendisinin düşmanlaştırılacağını bilmesine rağmen terim'i kovması ve gedson'u aşağlayıcı şartlarla transfer etmemesi galatasaray'ı ne kadar çok sevdiğini gösterir. bozuk saat 2 kere doğruyu göstermiştir. bu sayede bütün ihale kendisine kalmıştır. gerçi şu açık ki burak elmas galatasaray'ın başkanı olabilecek bir isim değil. ben ekibindeki bazı insanlara çok güveniyordum onlar da kısa sürede etliye sütlüye karışmama gibi kararlar aldılar başkanlık seçiminin akabinde. tabi ki bu kararların müsebbibi de burak elmas'ın ta kendisidir. başkanlıktan ayrılması iyi oldu. fakat başkanlık gömleği için yetersiz olması fatih terim'i galatasaray teknik direktör gömleği için yeterli hale getirmez. ikisi de gitti. ikisinin de gitmesi camiaya nefes aldırdı.

    dünyada fatih terim'den başka teknik adamlar var.
    gedson fernandez'den başka futbolcular var.
    galatasaray taraftarı dogmatik bariyerlerinden sıyrılmalı. sürekli terim gündemi ile bu camiayı sabote etmekten de vazgeçmeli. takımın başında okan buruk var. gayet de iyi gidiyor. fatih terim'in geçmişteki başarılarının gölgesi ile okan buruk'a ve camiaya köstek olmak hastalıklı bir sevgi anlayışı.

    tüm tartışmalara rağmen fatih terim galatasaray'ın efsanesidir. fakat dönemi geçti ve biraz rahat verin artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın