• 6322
    geriden oyun kurmadan, oyunu sete yerleştirme amacı gütmeden dan dun topu ileri diken takım. oynadıkları maçlarda top bir o kalede bir bu kalede. ikinci bölgeden üçüncü bölgeye geçişleri oyuncuların deliciliğine bağlı kalıyor, bazen crespo bazen emre mor. hücumları top savunmacılardayken ikili santrfora uzun şişirerek düşen topları toplamak, boş alanlara uzun vurmak ve geniş alanlara koşu atmak üzerine kurulu.
    üçüncü bölgede adam adama ve kalabalık konumlanarak agresif pres yapma çabasındalar. savunma hattını da öne çıkararak takım boyunu kısaltıyorlar burada amaç atak devamlılığını sağlamak. savunma hattı yetersiz atletizminden ötürü bu tempoya eşlik edemiyor ve ön alanda biraz atletik rakiplere karşı sürekli geçiş hücumları yiyorlar. geride pasla oyun kurma amacıyla topu geveleyen takımların bu baskıdan çıkması hiç kolay değil. bu baskıyı kırabilmek için topu olabildiğince dikine oynamak ve ortasahada sürekli artı bir pas opsiyonunu yaratmak gerekiyor. bunu yapan her takım zorluk çıkardı onlara karşı.
    hücumda bireysel becerisi yüksek oyuncu sayısı çok az. irfancan tek yaratıcı isim denebilir ama güvenilecek bir oyuncu değil. zajc hiç değerlendirilmiyor. joao pedro sakatlandı, oynadığı zaman fiziksel olarak bitik durumdaydı. hücumcuları o istedikleri geniş alanları bulamayınca üretemeyen bir takım ortaya çıkıyor. hedefe oynayan takımların pres gücü kadar set oyunun kalitesi de önemli. fenerbahçe'nin topla ne yapacağına dair bir fikri yok gibi. şu anda valerien ismael beşiktaş'ının daha organize hali gibiler ama yeterli değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın