• 6308
    2022-2023 sezonunda;

    -hücum bölgesi atak yönü %40.5 ile sol bölgede gerçekleşmiştir.
    -rakiplerin atak yönü ise %39.6 ile sağ bölgede gerçekleşmiştir.
    -topla en fazla buluştukları yer sol koridordur ( %5, %6, %5).
    -sağ bölgedeki oyuncular, sol bölgedeki oyunculara göre çok daha fazla sıfıra iniyorlar.
    -forvetleri batshuayi, gollerinin çoğunu ceza sahası içinde kaleyi tam karşıdan gören bölgelerde atmış. aynı şekilde şutlarının büyük bir kısmını da hem sol, hem de tam cepheden çekmiş. ceza sahasının sağını ise neredeyse kullanmıyor. yine batshuayi üzerinden gidersek, aldığı pasların %20'si ceza sahasında alınmış. bu da maç başı 4.3 pas demek. en fazla pas aldığı ikinci bölge ise %14 ile orta sahanın taç çizgisine bakan sol tarafı olmuş.
    -miguel crespo'nun ise en fazla pas aldığı bölge %14 ve %12 ile orta sahanın sol tarafı. ceza sahası dairesinin civarında da topla buluşmayı çok seviyor.
    -irfancan kahveci şu ana kadar 20 şut pası vermiş ve sadece 1 asist çıkarmış. o da akan oyundan değil, duran toptan.
    -lincoln henrique ise 18 şut pası vermiş ve 4 asist çıkarmış. bu 4 asistin 3'ü akan oyundan.
    -akan oyunda şut üretimine en fazla katkı yapan isim toplam 50 şutla ferdi kadıoğlu olmuş. bu 50 şutun 22'sinde pas dizisine dahil olmuş, 19'unda şut pası vermiş ve 9 kez de şut çekmiş. ikinci sıradaki valencia'nın katkısı ise 48 olmuş ve bunun 28'inde şut çekmiş. üçüncü sırada ise toplamda 46 katkı ile irfancan kahveci yer almış. 17 şut, 13 şut pas vermiş. atilla szalai ise ilginç bir şekilde rossi, king, emre, crespo gibi isimlerin de önünde 6. sırada yer almış.

    yani istatistiklerinin neredeyse tümünde illa ki "sol bölge" ibaresi geçiyor. bu da szalai-ferdi-lincoln üçlüsünün aşırı derecede efektif olduğunu gösteriyor. tabi yardıma gelen crespo ile birlikte hücuma çok fazla çıktıkları için, rakip takımların ilk amacı o bölgeyi savunmak oluyor. bu yüzden rakip takımları o bölgeye hapsediyorlar ama aynı enerjiyi sağ bölgede yapamadıkları için rakipler hep o bölgeden geliyor. bizim de en fazla kullandığımız bölge bu bölge olduğu için boey ve rashica ikilisiyle orayı pert edebiliriz.*

    ayrıca buldukları gollerin birçoğu duran toptan geldiği için duran toplara çok dikkat etmeliyiz. enerjik ferdi ve ayağı görece iyi olan lincoln'e maç boyu yapışmalıyız. savunmadan topla çıkmaya kalkarsak ayvayı yeriz çünkü bu adamların en sevdiği şey, üçüncü bölgede bunaltıcı bir prestir. savunmadan topla çıkmayıp futbolun basit işlerini yapan takımlar karşısında mala dönüyorlar. yani topu onlara vereceksin arkadaş bu kadar basit. böyle olduğunda takım boyu kısalıyor, rakipler boşluk bırakmadığı için forvet oyuncuları o bölgeden çıkıp top alıp istasyon olmaya çalışıyorlar, yığılmalar arttıkça hızlı olan oyuncuların efektifliği azalıyor, crespo ve arao gibi hücum tercihleri kıt olan isimlere de iş düşüyor, takım boyları kısaldığı için rakibin hızlı olan oyuncuları otoban yapıyor... kısacası takım olarak bildiğin donakalıyorlar.

    sözün özü, ver bunlara topu, saçma sapan yerlerden çok kolay fauller yapma ve en kötü beraberlik çıkar bu kadar basit. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın