resim
Berkan İsmail Kutlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:26
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 1847
    profesyonel futbol halı sahada oynanan futbol gibi bir şey değil. bacanak sen solaksın, fiziğin de sağlam öyleyse sen sol bek oyna denmez profesyonel futbolda. bir bek oyuncusu alt yapıdan itibaren antrenman ve maçlarda yüzlerce, binlerce kez o mevkide oynayarak oyun bilgisi, tecrübe ve hatta refleks kazanıyor. acaba bir bek altyapıdan itibaren, ters kademe ya da ofsayt çizgisi konusunda hocasından kaç kez uyarı ya da azar işitmiştir? defansif orta saha oyuncusu defansın bir bölgesi olan sol beke dönüşebilir düşüncesi doğru değil. halı sahada filan olur o iş.
    berkan düşük tempolu maçlarda sol bekte idare edebilir. amaçlanan idare etmekse yunus da idare edebilir. ama yunus olmaz değil mi, fiziği yetersiz. halbuki hücuma çıkar, çizgiye inip orta keser, oyun kurulumuna katkı sağlar diye savunulabilir. ama çok mantıksız yunusun sol bek oynaması değil mi?
    her şeyden önce berkan kabul eder mi orada oynamayı? ben berkan olsam hocanın bu talebine 'aman hocam, zaten taraftarla aram limoni beni bek oynatıp da ateşe atma' derdim. pvanın kötü performansının ya da kadro yapılanmasında o bölgeyle ilgili yapılan yanlışın cezasını berkan çekmek zorunda değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın