• 62
    dünyanın hiçbir yerinde uygulanmayan kural. ne şans ki o da bize nasip olmuştu. oralara girmeyeceğim.

    futbolun bu tarz abidik gubidik kurallardan kurtulması gerekiyor. uygulanmıyor, uygulanmaya pek elverişli de değil. e niye böyle saçma sapan bir kural var hala kitapta? futbol kadar basit bir oyunda hiçbir kural net değil anasını satayım. en karmaşık kural ofsayttı, şimdilerde bir ondan emin olabiliyoruz.

    bir de ezbere bir türkiye dışında hakem tartışılmıyor klişesi var. dünya kupası'nı kazanan arjantin, hakemler kadar konuşulmadı turnuva boyunca. hakemler her yerde konuşuluyor, konuşulmaya da devam edecek. uzun lafın kısası futbolun kuralları uluslararası anlamda yoruma açık kapı bırakmayacak, kendisiyle çelişmeyecek şekilde düzeltilmeli.

    o dirsek sarı, bu dirsek kırmızı. o itme penaltı, başka itme değil. böyle garip garip kararlara, en temelde kurallardaki boşluklar yol açıyor. ceza sahası içerisinde yapılan faulün cezası penaltıdır mesela. ama orta sahada çalınan faul ceza sahasında çalınmıyor. futbolun kuralları, yöneten hakemlerin ahlaksızlığa başvuramaması, kararlarda bir standartın sağlanabilmesi açısından oldukça net olmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın