resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 3554
    37 yaşına kadar muhteşem bir kariyer sürdürmüş futbol efsanesi. 37 yaşındayken daha iyi yapacağı bir aksiyon da kalmadı. sonuç olarak da 37 yaşındayken ondan hala çok üst düzey olmasını beklemek, hala challenge mantığıyla hareket etmesini beklemek de büyük insafsızlık.

    ben aldığı kararın sadece sportif, maddi bir hedeften ibaret olmadığını da görüyorum. bence ronaldo'ya dünyanın en iyi futbolcusu olarak değil dünyanın en ünlü kişisi olarak artık bakmak gerek. dünyanın en ünlü kişisini de araplar reklam yüzü olarak satın aldı. durum bundan ibaret.

    ronaldo da fanları kadar olmasa da bence bu gerçeği kabullenmekte başta zorlandı. bu süreçte kendisine şampiyonlar ligi takımı ararken kulüpsüz kaldı. 1 senelik şampiyonlar ligi takımı frankfurt bile küstahça kendisiyle alay etti. bunlara bence hiç gerek yoktu. ronaldo elbette üst düzey bir takımda kendisine yer bulurdu. ama ya istediği statüyü ya da rolü vermezlerdi, ya da bu işin maddi-itibari getirisi hiç yoktu. şu bir gerçek ki modern futbolda sportif başarıyı hedefleyen hiçbir kulüp 37 yaşındaki bir adama odak noktası ya da başrol olma fırsatı vermiyor. ronaldo'ya istediklerini verebilecek olanlar sadece araplar ve türkler. türklerde de maalesef para yok.

    aldığı karara saygı duyuyor ve normal buluyorum. uzun yıllar boyu tarihin en iyi futbolcularından birini bize izlettiği için de bir futbolsever olarak kendisine teşekkür ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın