• 45704
    liderliğe geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden belçikalı yıldız, burada kalmaya çalışacaklarını dile getirerek şunları söyledi:

    "çok mutluyum. bugün önemli olan şey kazanıp üç puan almaktı. bıraktığımız yerden devam ettik. hem kupayı hem de ligi düşünüyorum. yükseldiğimiz yerde kalmaya çalışacağız."

    "çok koştuk ve birinci yarıda çok baskı yaparak domine ettik. maçın son dakikalarını düşünmezsek daha farklı kazanabilirdik. kendimizi geliştireceğiz. duran toplarda ve frikiklerde çalıştığımız şeylerden bazılarını sahaya yansıtabildik. bunları yapmaya devam edeceğiz."

    (bkz: dries mertens)

    gomis’in değerlendirmeleri şu şekilde:

    “açıkçası çok önemli bir karşılaşmaydı. dünya kupası arasından sonra oynadığımız ilk maçtı. bu akşam da evimizde kazandık. başakşehir maçının ardından böyle bir galibiyet almak çok iyiydi. galatasaray’da oynadığınız zaman ikincilik hiçbir zaman iyi değildir. ikinciyseniz iyi bir sezon geçirmiyorsunuz demektir. lider olduk ancak yolumuz daha uzun. şampiyonluk yolunda trabzonspor, beşiktaş, fenerbahçe, başakşehir gibi rakiplerimiz var. yolumuz daha uzun. takımın en deneyimli oyuncularından bir tanesiyim. en deneyimli oyunculardan biri olarak da takıma iyi bir enerji vermek zorundayım. gol atmak zorundayım. galatasaray’da oynamak büyük bir şans. hak ettiğiniz bu şansı da değerlendirmeniz gerekiyor. belki yaşım var ancak yaşıma göre de hedeflerim var. bana göre ikinci forvet olmak bir seçenek değil. fırsat bulduğum her an gollerimi atacağım.”

    (bkz: bafetimbi gomis)

    mücadeleyi değerlendiren nelsson, şu ifadeleri kullandı:

    “ilk yarı iyiydik son beş dakika haricinde. birçok pozisyona girdik, hızlı oynamayı başardık. ikinci yarı daha iyi oynayabilirdik. iyi oynayan taraf istanbulspor’du diyebiliriz. 3 puanı aldık. bunun için de mutluyuz. önemli olan da buydu. ligdeki en iyi takımın da yapacağı şey iyi oynamadığı zaman bile o 3 puanı alabilmektir.

    ikinci yarıda özellikle bu stresi yaşadık. biz olabildiğince hızlı şekilde oynamaya çalışıyorduk fakat sürekli top kaybı ve sürekli savunma yapmak zorunda kaldık. istanbulspor’un da hakkını yememek lazım. ikinci yarıyı onlar iyi geçirdiler. bizim için de psikolojik olarak zor bir maçtı.”

    (bkz: victor nelsson)

    25 aralık 2022 galatasaray istanbulspor maçı sonrası futbolcularımızın açıklamaları

    kaynak galatasaray.org
App Store'dan indirin Google Play'den alın