• 6
    irfan can kahveci ve mert hakan yandaş üzerinden fenerbahçe topçularının karaktersiz olduğu konuşuluyor sözlükte. bize gelmediği için memnun olan taraftarlar var. öncelikle futbolcunun hırçın olması, skora isyan etmesi, kavga etmesi, biraz toksik olması kötü birşey değildir. futbol oynuyor bu adamlar. maç boyunca 12 km koşup defalarca yere düşüp, çivili krampon çakıyor bu adamlar bileklerine. ben bu adamların istanbul beyefendisi olmasını beklemem. olmamalı zaten. evlilik programı çekmiyor bu adamlar. topçu adam çirkef olur.

    futbolcu ne zaman çirkef olursa tepki görmez peki? futbolcu başlangıç bitiş düdüğü arasında çirkef olursa tepki görmez. galatasaray kulübünde alkışlanır. sahada işini yaptı derler. mücadele etti denir, kötüde oynasa alkışlanır diğer maçta üstüne koyması beklenir.

    suyun karşı tarafında* ise işler böyle yürümez. sahada topçuların ne yaptığı önemsenmez. çünkü onlar için topçulardan çok hakemler, yönetimler, futbol federasyonlarının ne yaptığı önemlidir. kaybederken suçu kendilerinde bulmazlar. suçu dış mihraklarda ararlar. taraftarı ve kulüp yönetimi böyle olan takımın futbolcuları, kendi kötü performansını, kulübe ayak uydurarak maçtan sonra malum bölgeleri yanmış gibi sağa sola saldırarak unutturabilir. bu sayede yönetimler suçsuz olur, çünkü fetö vardır. futbolcular ve hocalar suçsuz olur, çünkü hakemler vardır. taraftarlar suçsuz olur, çünkü tff ve cumhuriyet düşmanları vardır.

    mert hakan yandaş ve irfan can bize gelse ne olurdu? bu adamlar fenere gitmeden önce tr liginin en tempolu iki 8.5 numarasıydı. özellikle ofansı çok iyi oynayan çift yönlü, yerli iki orta saha. geçtiğimiz 3 sezonda orta sahada hep devşirme adamları oynattık biz. ömer bayram, taylan, emre kılınç, feghouli gibi adamlar neredeyse her maça 11 çıktı. mert ile irfan mı başarılı olmayacaktı? üç tarafa da zararlı işler oldu. fener bizim elimizden topçu almak için çok para döktü, kaybetti. oyuncular fenerin orta saha ihtiyacı olmamasına loser kulübe gitti, kaybetti. galatasaray'da fener araya girince çabalamak yerine oyuncuları kurtlar sofrasına attı. oyuncular karşıya gidince karakterine, duruşuna laf ederek kaybetti. yerine de adam almadık tabi o da ayrı mevzu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın