• 14
    var sisteminden sonra sahada neredeyse hiçbir vasfı kalmayan hakemdir. tabi taç kontrolleri, önlerindeki pozisyonlarda faulleri tespit etme (orta hakem de itibar ederse tabi) ve maç öncesi kale filelerini kontrol etmeyi saymazsak.

    bunların dışında skora etki eden ve gol olan her pozisyonda ofsayt bayrağı kaldırsalar da kaldırmasalar da o pozisyonlar varda izlenmek durumunda. yine top kale çizgisini geçti - geçmedi poziyonlarında ne karar verirlerse versinler, o pozisyonlar da izlenmek durumunda.

    https://twitter.com/...s8Ww-Z5kXnACMq6hHc2A

    peki maça etkisi bu kadar düşük olan bir hakem için koskoca! fenerbahçe camiası oynayacağı maçın sabahında neden bir açıklama yapma ihtiyacı duyar diye düşünürken birden aklıma geldi;
    malumunuz var sistemi sonrası yardımcı hakemlere şüpheli ofsayt pozisyonlarını pozisyon sonlanana dek oynatma tavsiyesinde bulunulmuştu, yalnız yardımcılar bunu abartıp kabak gibi ofsayt olan pozisyonları dahi oynatmaya başlamıştılar, hatta bu sebeple kabak gibi ofsayt olan bir pozisyonda muslera'nın ayağı kırılmıştı.

    konumuzla ilgisine gelince, fenerbahçe'nin son maçlarında, rakiplerinin geliştirdiği ataklarda ilk bakışta anlaması zor olan o kadar çok atak ofsayt ile kesilmeye başlandı ki, önde oynayarak bu anlamda risk alan fenerbahçe'nin resmen ekmeğine yağ sürülmeye başlandı.

    o zaman dedim ki bu kadar vasfı düşük ve maça etkisi çok olmayan bir yardımcı hakem pozisyonu için fenerbahçe'nin yaptığı açıklama bu sebeptendi, "çek kardeşim bayrağı, oyun akmasın ki pozisyon da incelenmesin..."
    ama yemedi tabi...

    (bkz: 24 aralık 2022 trabzonspor fenerbahçe maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın