resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 3326
    çok defa söylemişimdir. dünya üzerindeki en özel, en kendine has, en büyük, en iyi oyuncusudur messi. şu an tahtını zorlayabilecek bir oyuncu yoktur. geçmişte zaten yoktu, gelecekte de çok zor.

    başarı olarak elbet geçilir, futbol bir takım oyunudur. maradona’nın şampiyonlar ligi şampiyonluğu yok mesela ama birçok kesime göre messi’nin bile önünde bir adam. arjantinlilere göre zaten adam tanrı muamelesi görüyor.

    brezilyalı ronaldo’nun 2 dünya kupası varken, real madrid, barcelona, inter ve milan formalarını giymesine rağmen şampiyonlar ligi kupası yoktur. sakatlıkla uğraşmasaydı muhtemelen kazandığı kupa çok fazla olurdu ama şu hali bile benim için ilk 3’dedir.

    cr7’nin bir sürü şampiyonlar ligi kupası varken dünya kupası yok mesela. aldığı şampiyonlar ligi kupası sayısı messi’den daha fazla diye biliyorum. üstelik avrupa şampiyonası kupası da var başarılarının arasında. başarı göreceli bir şey. ben yarattığı etkiye bakarım.

    söylemek istediğimi anladınız sanırım. mbappe messi’yi başarı yönünden geçebilir. hem fransa gibi kupanın doğal favorilerinden olan bir takımın oyuncusu hem de çok iyi oyuncu. ama bu, mbappe’nin messi’den daha büyük olacağını göstermez.

    24 yaşındaki messi ve mbappe’nin maçı var mesela. ikisinden birinin maçına gideceksiniz. hangisinin maçını izlemeyi tercih ediyorsanız, o futbolcu sizin gözünüzde daha iyidir.

    şimdi allah aşkına, 24 yaşındaki messi varken, dünya üzerinde hangi futbolcunun maçını seyredersiniz? elinizi vicdanınıza koyun.

    messi’nin tek handikapı, yaptıklarını çok kolay göstermesi. iddia ediyorum, messi’nin şu an 200 golü olsa, dünyanın en iyi futbolcusu tartışması bile olmazdı. hayvan herif o kadar benzer goller attı ki, herkes artık “e messi bu. atsın artık bi zahmet” moduna büründü.

    maradona’nın 90’lardan sonra futbolla ilişkisi pek olmadı. neredeyse 15-20 yıl maradona’nın veliahtını aradı dünya. messi geldi, tahtına oturmakla kalmadı, istikrarı sayesinde çıtayı evereste çıkardı.

    4 5 sezon dünyayı sallayan maradona’nın veliahtı 15 yıl arandıysa, 15+ senedir dünyayı sallayan messi’nin veliahtını bulmak ne kadar sürer siz hesaplayın artık…
App Store'dan indirin Google Play'den alın