resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 4113
    bazı görevler, insan gerçekten de o göreve layık olduğu için veya o görevi ifa etmeye yönelik yeteneği olduğu için verilir. bazı görevler ise, insanın kendisinde varolan o yeteneklerin ışığında ve o yeteneklere ek olarak bir gelişim göstermesi istendiği için verilebileceğine inanıyorum. bana göre, 3. takım kaptanlığının kerem'e verilmesinde ikinci söylediğim husus daha baskın gelmiş olabilir.

    kerem'in oyununda kimi zaman bireysellik ön plana çıkabiliyordu. özellikle kendisini kanıtlamaya çabaladığı o ilk dönemde bunu oldukça fazla görebiliyorduk. son zamanlarda bunun bir hayli azaldığını düşünüyorum. dolayısıyla takımı düşünmeye alıştığını rahatlıkla söyleyebiliriz. bu kaptanlık için ilk adımdı bence ve olmazsa olmaz.

    verilen bu görevin, kerem'i yukarıya çekeceğine inancım tam. 2021-2022 sezonunda sahada oyunuyla aldığı riskleri düşününce, gerektiğinde elini taşın altına sokmaktan kaçınmayan birisi olduğunu söyleyebiliriz. ayrıca, son hazırlık maçlarında rakiple olan bir iki pozisyonda hakeme ve rakibine isyan etmişliği de mevcut. dolayısıyla bütün bunları üst üste koyduğumuzda artık kerem'in bu işi kotarmaması için herhangi bir olumsuzluk göremiyorum ben. ayrıca hem bu nedenlerden dolayı hem de takımdaki geçmişi nedeniyle kaptan olmayı en çok hak edenlerden birinin kerem olduğunu da düşünüyorum.

    bu işin artılarına gelecek olursak, kerem bu yetkinliği bünyesine katarsa, marcao tarzı bir transfere özne olması gayet olası. yeteneklerinin yanında liderlik özelliği de olan bir oyuncu, avrupaya daha cezbedici gelebilir. marcao'yu alırken tabii ki görece düşük bir seviyedeki takımdan transfer yaptık ama takım kaptanı ve penaltıcılarını aldık diyorduk. bu tarz bir transfer yapamazsa veya bu anlamda bir etki oluşmazsa da gencecik yaşta yeni bir sorumluluk sahibi, liderlik vasfı olan, yerli yabancılar arasında köprü olabilecek oyuncuya evirmiş oluruz kerem'i. artık bünyesine transfer yaparak gelişen bir takım hüvüyetinin yanına bünyesindeki oyuncuları geliştirerek, üzerlerine katarak yetiştirici bir takım da olmalıyız. bu anlamda bu denemeyi yapmakta bir sakınca görmüyorum ben.

    burada kritik olan bir diğer konu ise bence takımdaki diğer oyuncuların kerem'i kaptan olarak benimsemesi. bu alınan karar sonrasında, diğer oyuncular kerem'e saygı duymalı, kerem de tabii karşılığında her bir oyuncumuza saygı duymalı ve sahiplenmeli. önünde çok güzel bir örnek var: fernando muslera.

    3. takım kaptanı olacağı söylenen, önü açık, sorumluluk almayı bilen genç oyuncumuz. hayırlı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın