resim
Harry Edward Kane
Takım:Bayern
Mevki:Santrfor
Yaş:30
Boy:1.88
Uyruk:İngiltere
  • 224
    10 aralık 2022 ingiltere fransa maçında kaçırdığı penaltı ile ilgili geçen gün twitter'da güzel bir flood'a denk geldim. penaltı atmanın bireysel bir iş olsa da yine de bir takım eforu oluşu hakkında. maçta kullandığı ilk penaltı öncesinde henderson topu alarak penaltı noktasında nöbete geçip, penaltı kullanılmadan hemen önce topu kane'e vererek fransız oyuncuların olası akıl oyunlarına, psikolojik baskı kurma çabalarına engel olmuş. ancak ikinci penaltı kazanıldığında henderson oyunda olmadığından bunu kimse yapmamış, kane zaten aşırı kritik ve gergin bir penaltı atışı öncesi fransız oyuncularla baş başa kalıp doğal olarak daha da gerilmiş bir vaziyette topun başına geçmiştir.

    kimi futbolcu böyle baskılardan etkilenmez, kimisi daha da motive olur vs. ama dünya kupasını 56 yıldır kazanmamış bir futbol ülkesinin tüm yükünü omuzlarına almak olayı sıradan bir penaltı kullanışın çok üzerine çekiyor. bu yükü kaldırabilmek göründüğünden çok daha zor.

    ben de genel olarak takım arkadaşını korumak, hakem ve rakip üzerinde psikolojik baskı kurmak gibi faktörlerin istatistiklere yansımayan en önemli takım eforlarından biri olduğunu düşünürüm. takımının maçı kazanma ihtimalini %1 bile artıracak bir faktör varsa oyuncular böyle şeylere kayıtsız kalmamalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın